Stanica - Beograd BAS

Adresa: Železnička 4
Web: bas.rs
Telefon: +381 11 2636 299
Informacija: Radno vreme blagajne: 00:00 - 24:00
CENTROT
Sarajevo
Mali Zvornik
13:15
--
--
KANIS
Lebane
Niš
13:20
--
--
JPKOVIN
Kovin
Pančevo
13:20
--
--
KOLASIN
Lapovo
13:25
--
--
BANATTR
Novi Bečej
Zrenjanin
13:30
--
--
OZLEMTS
Berane
Kragujevac
13:30
--
--
JPATPKI
Kikinda
Zrenjanin
13:30
--
--
1325
Kupinovo kod Pećinaca
Ašanja
13:30
--
--
RAKETAB
Loznica
Šabac
13:30
--
--
STUPVRS
Vršac
Pančevo
13:30
--
--
TANDEMS
Donja Bitinja
Vrbovac kod Glogovca
13:30
--
--
LASTA
Sombor
Novi Sad
13:30
--
--
SIMPLON
Batočina
13:40
--
--
NISXPRS
Bujanovac
Niš
13:40
--
--
ARRIVA
Žagubica
Požarevac
13:45
--
--
BOBIVIT
Vrnjačka Banja
Trstenik
13:45
--
--
UNACOP
Kragujevac
13:45
--
--
NISXPRS
Novi Sad
13:45
--
--
MBBESTT
Kruševac
Jagodina
13:45
--
--
NIKOLIC
Zaječar
Metovnica
13:45
--
--
SOKOPRZ
Sokobanja
Aleksinac
13:45
--
--
RAKETAB
Bajina Bašta
Šabac
13:45
--
--
LOTUSTL
Novi Pazar
Kraljevo
13:50
--
--
SEVERSO
Novi Sad
Zemun (Beograd)
13:50
--
--
FARLANG
Subotica
Novi Sad
13:50
--
--

Stanice

Stanice sa kojih otpočinjemo, ili na njima završavamo putovanja ključne su za planiranje putovanja, a važno je znati njihov tačan naziv, lokaciju i da li baš nju koristi željena autobuska ili železnička linija. U suprotnom, možete čekati na pogrešnom mestu i propustiti svoj autobus ili voz.

Međutim, postoji više vrsta tih tačaka koje jednom rečju zovemo stanice: autobusko stajalište (mesto na putu ili ulici gde autobus staje, obično bez mogućnosti kupovine karata), autobuska stanica (veći objekat sa zgradom, peronima, toaletima, restoranima...), železničko stajalište (peron na kojem se zaustavljaju vozovi, obično bez zgrade i mogućnosti za kupovinu karata), železnička stanica (mesto na kojem staju vozovi, otpočinju i završavaju putovanja, obično sa više koloseka, staničnom zgradom, otpavnicima, šalterima za prodaju karata i informacije...).

Na ovoj stranici želimo da približimo putnicima informacije o autobuskim stanicama i stajalištima u prigradskom, međugradskom prevozu kao i za one stanice gde se u međunarodnom prevozu vrši prijem putnika.

U većim gradovima ima više stanica ili za isto stajalište postoji više lokacija (sa obe strane ulice, raskrsnice, ili su pak dve ili više stanica naninaze u jednom redu...), postoje i gradovi sa više autobuskih stanica i ima primera gde autobuska stanica nosi identični naziv sa železničkom stanicom. Lokacija, usluge stanice i pristup stanicama javnim prevozom ili sopstvenim kolima je informacija od ključnog značaja svakom putniku. Za svaku stanicu nudimo osnovnu informaciju o tačnoj adresi, broju telefona, radu blagajne i ostalim uslugama koja stanica pruža svojim putnicima. Osim ovih podataka nastojimo da dajemo informaciju o javnom prevozu i pristupu autobuskoj stanici. Ukoliko raspolažemo informacijom u opisu stanice dodate su i informacije o minimalnom vremenu za prelazak na drugu stanicu. Na primer u Beogradu tri ključne stanice se nalaze blizu jeda druge. Na primer ako stižemo vozom na Glavnu železničku stanicu ali putujemo dalje sa autobuske stanice BAS ili autobuske stanice Lasta, informacija o vremenu transfera može da bude presudna da bi odgovarajuće planirali naše putovanje i presedanje.

Osim stanice u Srbiji, cilj nam je da pružimo tačnu informaciju o svim stanicama u inostranstvu gde autobuski prevoznici primaju putnike. Po Evropi često nema zvaničnih autobuskih stanica, nego kao stajalište služe benzinske pumpe ili parkinzi. Smatramo da lokalizacijom ovih objekata i objavljivanjem osnovnih informacija, služimo našim korisnicima, kao što to činimo sa objavljivanjem redova vožnji.

S obzirom na količinu autobuskih stanica i stajališta, na ovoj bazi podataka radićemo kontinuirano, korak po korak proširivši broj autobuskih stanica. U ovom poduhvatu računamo i na pomoć naših korisnika čije su informacije sa terena dobrodošle radi što boljeg i korektnijeg informisanja budućih putnika.