Arriva Litas uvela autobus sa nosačem bicikala

Postoji znajačaj broj putnika koji bi rado kombinovali biciklistički prevoz sa sredstvima javnog prevoza, ali im to nije uvek tako lako izvodljivo. Prevoz bicikala je moguć u nekim vozovima, ali ukoliko pokušate da bicikli prevezete autobusom, to može biti pravi izazov.

prevoz bicikala

Biciklom u voz ili autobus

U svaki voz je bicikl moguće uneti ukoliko je propisno sklopljen, ali to nije uvek zgodno rešenje, jer aktivnim putnicima njihovo privatno “vozilo” uglavnom zatreba po izlasku iz voza, pa bi bilo zgodno da je već tada u voznom stanju. U nekim vozovima postoje posebno predviđena mesta za bezbedno odlaganje bicikala i ovi vozovi su i u našem redu vožnje označeni posebnom oznakom, kako bismo naglasili u kojim terminima možete u voz uneti bicikli. Kod autobuskih prevonika je prevoz bicikala još neizvesniji. Ukoliko su prevoznici i voljni da spakuju ovo prevozno sredstvo u bunker autobusa, bicikliste treba da posluži i sreća, pa da u bunkeru za prtljag ostane dovoljno mesta nakon pakovanja svih ostalih putnika.

Arriva obezbedila nosač bicikala na liniji Donji Milanovac – Beograd

Sjajnu vest je, međutim, juče sa svoj Fejsbuk profila objavila jedna putnica koja je uslikala autobus prevoznika Arriva Litas sa nosačem za bicikle. Putnica je objavila fotografije nosača na koji može da stane 5 bicikala, a u pitanju je linija Donji Milanovac – Beograd.

Arrivin korak je za svaku pohvalu i nadamo se da će ovo biti podstrek da i ostali prevonici prepoznaju potrebe biciklista, koji bi možda i češće koristili javni prevoz kada bi im se to omogućilo.

Originalne fotografije i vest: Ulice za bicikliste

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.