Autobusom iz Beograda za Sarajevo i Banja Luku: Ove zime na kafu, čaj i ćevape u BiH

Planiraš da putuješ za Bosnu i Hercegovinu ove zime? Pridruži se velikom broju onih koji 'na Polasku' svakodnevno proveravaju prevoz za Banja Luku i Sarajevo. U našem redu vožnje možeš pronaći sve polaske do ovih destinacija i kupiti kartu prevoznika Lasta putem interneta. Jednostavno, zar ne?

Autobusom do Sarajeva svakog dana, a do Banjaluke svakog drugog

Do Sarajeva ćeš autobusom preko Malog Zvornika stići nakon skoro sedam sati vožnje. Lasta na ovoj liniji ima polazak svakog dana u 16h sa BAS-a, dok je polazak za Banjaluku svakog drugog dana u 10h sa iste stanice. Put od Beograda do Banjaluke traje oko pet i po sati, a karte za obe relacije možete obezbediti preko našeg online planera putovanja.

 

Kahvedžinice i čajžinice u Sarajevu

Sve što o Sarajevu pročitaš na proleće, možeš doživeti i zimi, samo bez mnogo gužve! Kafa, pardon kahva, je ovde Napitak br.1, pa su hladni zimski dani savršen izgovor da se ugreješ u nekoj od kafana. Nafaka i Gönül Kahvesi su samo neke od najpopularnijih kahvedžinica i čajžinica. Ponuda je generalno široka, tako da ćeš sigurno pronaći svoj omiljeni napitak, bez obzira da li preferiraš domaću tucanu kahvu ili popularne svetske brendove. Naravno, ne napuštaj Bačšaršiju ako barem jednu kaficu ne popiješ iz fildžana.

A u Banjaluci ćevapi i uštipci pokraj Vrbasa

Banja Luka je zimi sjajna, naročito kada padne sneg! Da osetiš ritam grada, prvo prošetaj Gospodskom ulicom, zaviri u prodavnice u Jevrejskoj, pa onda produži pored gradske tržnice do Tvrđave Kaštel. Ubrzo ćeš stići i do obale reke Vrbas, na kojoj se nalazi nekoliko restorana sa domaćim specijalitetima. Ovo je odlična prilika da saznaš zašto se stranci odmah po dolasku u Banjaluku zapute da probaju sva ona jela čije nazive ne mogu ni da izgovore. Vrući ćevapčići, uštipci i ljevuša samo su neki od metoda da se zgreješ posle zimske šetnje.

 

 

Sve polaske prevoznika Lasta možeš proveriti u našem pretraživaču. Naš red vožnje je ažuran čak i tokom praznika! Elektronske autobuske karte za Banjaluku i Sarajevo možeš obezbediti online, bez čekanja u redu na autobuskoj stanici. Polazak će ti dostaviti kartu na mejl i poželeti srećan put!

 

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.