Putovanje u Budimpeštu: bajkoviti vikend na klik od tebe

Da li je Budimpešta tvoja sledeća destinacija? Ovo je jedan od onih gradova u koji se rado vraćaš bez obzira na to koliko ga puta posetiš. Prelepa je tokom cele godine, ali zima Budimpešti donosi naročitu atmosferu. Od Beograda je deli oko 370 km, tako da je blizina samo jedan razlog više za putovanje u mađarsku prestonicu ove sezone. Autobuske karte za Budimpeštu sa polaskom iz Beograda i Novog Sada možeš kupiti online u našem planeru putovanja:

Beograd – Budimpešta

 

Iz Beograda i Novog Sada svakog dana za Budimpeštu

Ukoliko se odlučiš da u Mađarsku otputuješ autobusom, onda definitivno treba da baciš pogled na naš red vožnje. Prevoznik Fudeks jedini nudi polaske za Budimpeštu, a njihove autobuske karte možeš po istim uslovima pronaći u našoj online prodaji. Večernji autobus polazi svakodnevno u 21h, a jutarnje polaske iz Beograda Fudeks održava sredom, četvrtkom i nedeljom od 8h.

 

Šta ne smeš propustiti u Budimpešti

Ne dozvoli da te hladna zima otera sa budimpeštanskih ulica. Najpoznatiji lokaliteti ovog grada izgledaju još lepše pod snegom, pa je zima u Budimpešti sa razlogom opevana u mnogim pesmama. Ako hoćeš da vidiš sav raskoš praznične dekoracije, prošetaj se Bulevarom Andraši, koji se prostire od Trga Deák do Trga Heroja. Ovaj bulevar je inače pod zaštitom UNESCO-a, a za vreme praznika izgleda neverovatno. Večernja vožnja brodom po Dunavu je odlična prilika da veliki broj atrakcija vidiš iz tople fotelje plutajućeg kafe-restorančića. Brdo Gelert, Nacionalna galerija, Ribarski bastion i velelepna zgrada Parlamenta su samo neki od prizora koji se mogu videti sa reke. Osim toga, provozaćeš se ispod čuvenog Lančanog mosta, koji je bio prva stalna veza između Budima i Pešte.

Klizanje kao iz bajke

Lonely Planet je Glavno gradsko klizalište Budimpešte izvdvojio kao jedno od deset najboljih zimskih lokacija u Evropi! Jezero Városligeti Tó je zimi zaleđeno i predstavlja podlogu za klizače. Smešteno je u neverovatnom ambijentu nadomak Trga Heroja i pripada Gradskom parku, koji je ujedno i jedna od najvećih zona za rekreaciju u gradu. Klizalište je otvoreno od sredine novembra do sredine februara, a bajkovito okruženje upotpunjuje banja Sečenji i Vajdahunyad zamak.

 

Proveri polaske autobusa iz Srbije i umesto čekanja na šalteru, nabavi svoju elektronsku kartu za Budimpeštu putem mobilnog, tableta ili računara. E-karta će ti stići na mejl i sve što ti preostaje je da je odštampanu pokažeš na ulasku u bus. Pored toga, ne zaboravi i da se dobro provedeš!  

 

 

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.