Da li znate koja je najduža autobuska linija sa polaskom iz Srbije?

Da li ste se ikada zapitali koja je najduža direktna linija po redu vožnje autobusa u međunarodnom saobraćaju, sa polaskom iz Srbije?

Najduže putovanje autobusom bez presedanja na koje možete da se otisnete iz Srbije je na liniji Vršac - Stokholm, po autobuskom redu vožnje prevoznika Stup Vršac. Ukoliko imate slobodna 44 sata i sedenje u autobusu na putanji dugoj 2.463 km u jednom smeru za vas ne predstavlja problem, onda se iz Vršca svakog drugog ponedeljka možete zaputiti u glavni grad Švedske. Doduše, na deonici puta između Rostoka u Nemačkoj i Gedsera u Danskoj možete protegnuti noge na čitavih 1 sat i 45 min, uživajući u vožnji trajektom preko južnog kraja Baltičkog mora. Cena autobuske karte u jednom smeru Vršac - Stokholm iznosi 1.200 SEK (švedskih kruna), dok povratna karta košta 1.680 SEK.

Stokholm_Stup_Vrsac_red_voznje

I dok se mnogi odlučuju da za samo 2 sata i 40 min. avionom stignu iz Srbije do Švedske, vožnja autobusom od Vršca do Stokholma ima dodatnu prednost: razgledanje čuvenog arhitektonskog čuda, mosta Oresund. Ova avantura počinje posle nešto više od 1.700 pređenih kilometara, na prelazu iz Kopenhagena u Malme. Ovaj kombinovani drumsko-železnički prelaz započinje tunelom dugačkim 4 km, koji povezuje dansko ostrvo Amager i veštački napravljeno ostrvo Paberholm na sredini moreuza. Na Paberholmu tunel izlazi na površinu i izdiže se iznad nivoa mora da bi se put nastavio mostom dugačkim skoro 8 km, koji se završava na švedskoj obali. Ovo je ujedno i najduži kombinovani drumsko-železnički most u Evropi.

Stup_Vrsac_Stokholm_red_voznje Stup_Vrsac_red_voznje_Stokholm

Da li je onda uopšte bitno što će za ta skoro 2 čitava dana neko stići 2 puta da se odveze avionom do Njujorka i nazad, kada ćete vi na ovom putovanju promeniti 2 prevozna sredstva, proći kroz 7 država i putovati nad kopnom, preko mora, pod zemljom i ispod mora? 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.