Festivali u Crnoj Gori 2016: avgust i septembar

Planirate letovanje u Crnoj Gori? Jul nam polako izmiče i nakon kalendara manifestacija za jun i jul, vreme ja da pregledamo šta nas čeka na crnogorskom primorju u avgustu i septembru. Ukoliko još uvek niste obezbedili prevoz, zanimaće vas Fudeksova promotivna akcija i niže cene autobuskih karata! A letnji kalendar nam donosi sledeće događaje: 

crna gora festivali autobuski prevoz
1-8. avgust, Herceg Novi: Hercegnovski filmski festival
Ovo je jedna od najposećenijih kulturnih manifestacija u Herceg Novom i sastoji se od 4 segmena. Na tvrdjavi Kanli kula prikazuju se projekcije dugometražnih igranih filmova, na Trgu Mića Pavlovića, u jezgru starog grada, dokumentarni filmovi, a u atrijumu kuće Ive Andrića studentski filmovi. Na tvrđavi Forte Mare se prikazuju pobednici evropskih festivala.
1-17. avgust, Kotor: KotorArt 
Najpopularniji umetnički festival u zemlji, sastoji se iz više tema tokom jula i avgusta. U mesecu avgustu: KotorArt Don Brankovi dani muzike i KotorArt Premijere, na više lokacija u starom gradu Kotora i Prčnju.
6. i 7. Avgust, Ulcinj: Festival Balkan Dance
Balkan Dance karavan stize u Ulcinj, na plažu dugu skoro 13 km. Festival ce se odrzati na ulcinjskoj Kopakabani, o kojoj smo pisali i u tekstu o TOP 8 najlepših plaža Crne Gore.
20. avgust, Kotor: Bokeljska noć
Bokeljska noć je jedna vrsta maskenbala takmičarskog karaktera, kada mnoštvo ukrašenih barki krstari po Kotorskom zalivu. Nakon proglašenja najoriginalnije dekorisane barke, sledi vatromet i nastavak slavlja po trgovima starog grada.
27-28. avgust, Kotor i Perast: Međunarodni festival klapa – revijalni deo
Takmičarski deo festivala tradicionalne, narodne muzike, se završava u julu, ali se ovog vikenda u avgustu održavaju dva koncerta klapa kao poklon gradu Kotoru (u subotu) i poklon gradu Perastu (u nedelju). 
1. i 2. septembar, Petrovac: Festival džez muzike
Početkom septembra se već tradicionalno održava Međunarodni festival džez muzike, uz izvođače na otvorenoj terasi caffea ”Castello” u istoimenoj tvrđavi. Program je ispraćen brojnim radionicama i performansima, a ulaz je besplatan.
 
Bilo da planirate na put da krenete sopstvenim prevozom ili ipak uviđate benefite organizovanog autobuskog i železničkog prevoza, uz naše preporuke za događaje, plaže i traženje privatog smeštaja u Crnoj Gori, na vama je samo da ponesete dobro raspoloženje i kremu za sunčanje! 
 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.