Hostel sa kapsulama umesto soba otvoren u Zagrebu. Da li biste ovde prenoćili?

Novi ugostiteljski koncept postaje sve popularniji, a u susednoj Hrvatskoj je nedavno otvoren hostel po uzoru na azijski model. Reč je o objektima koji umesto u sobama, gostima prenoćište obezbeđuju u futurističkim kapsulama.

 

Hoteli sa kapsulama

Koncept hotela sa kapsulama je tip hotela koji je pre 20 godina razvijen u Japanu i sastoji se od velikog broja veoma malih soba – kapsula, sa ciljem da se pruži usluga jeftinog smeštaja i šro bolje iskoristi prostor. Kapsule kao smeštajne jedinice pružaju najosnovnije sadržaje po pristupačnim cenama, za goste koji ne mogu ili ne žele da priušte neki konvencionalniji smeštaj.

subspace zagreb hostel

Foto: subspacehostel.com

 

Prvi hostel sa kapsulama u Zagrebu

Hostel ovog tipa nedavno je otvoren u Hrvatskoj, u samom centru Zagreba. Hostel Subspace raspolaže sa 22 kapsule za spavanje, koje svojim ambijentom gostima dočaravaju međuzvezdano putovanje. Jedna kapsula može da smesti jednu ili dve osobe, a ima ventilaciju, rasvetu, sef, ogledalo, USB punjač, LED ekran i slušalice. Deluje kao da ovaj smeštaj nudi sve što putniku današnjice na prenoćištu treba, pa se otvara pitanje da li su standardne hotelske sobe prevaziđene?

 

Autobus i voz za Zagreb

Ukoliko budete istraživali Zagreb, imajte na umu da od Beograda do Zagreba dnevno saobraća četiri autobusa i dva voza. Niš Ekspres i Falcon su dva autobuska prevoznika koja voze redovnim linijama do Zagreba. U redovnom železničkom saobraćaju postoji jedan jutarnji i jedan večernji voz za Zagreb, koji u svom sastavu ima i spavaća kola. Putovanje vozom traje nešto više od 7 sati, što je za oko sat i po više od autobuskog putovanja, ali je po mišljenju mnogih putnika, konfor u vozu veći.

S obzirom na to da se tip smeštaja sa kapsulama umesto spavaćih soba sve više širi iz Japana na ostale zemlje sveta, može se očekivati da će ovakvih hotela i hostela u našoj okolini uskoro biti još. Ušteda na kvadraturi je maksimalna, te su i cene smeštaja pristupačne, a to je već jedan od presudnih faktora koji će doprineti popularnosti ovakvih smeštajnih kapaciteta.

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.