Idemo na more! Polazak, Lasta, Sad!

Dragi korisnici, Polazak i Lasta vam donose online prodaju autobuskih karata za Crnu Goru i Hrvatsku! Ako ste spremni za plažu, kupite kartu sad na Polasku

Dobra vest je da od sada možete kupiti kartu za polaske iz Vojvodine, Obrenovca, Smedereva i Niša.

Autobuske karte za Crnu Goru:

Beograd-Herceg Novi:  cena u jednom smeru - 2500 RSD,  cena za povratnu kartu - 4000 RSD.

Beograd-Budva:  cena u jednom smeru - 2200 RSD,  cena za povratnu kartu - 3650 RSD.

Beograd-Sutomore:  cena u jednom smeru - 2800 RSD,  cena za povratnu kartu - 4550 RSD.

Beograd-Ulcinj:  cena u jednom smeru - 3000 RSD,  cena za povratnu kartu - 5000 RSD.

Zrenjanin-Budva:  cena u jednom smeru - 2800 RSD,  cena za povratnu kartu - 4550 RSD.

Niš-Herceg Novi:  cena u jednom smeru - 2750 RSD,  cena za povratnu kartu - 4500 RSD.

Autobuske karte za Hrvatsku:

Beograd-Pula :  cena u jednom smeru - 6000 RSD, promo cena za povratnu kartu - 9500 RSD.

Izdvajamo i sledeće destinacije:

Beograd-Split

Beograd-Rijeka

Sombor-Split

Novi Sad-Rijeka

Novi Sad-Zadar

Letovanje u Crnoj Gori započnite obilaskom Kotora. Stari grad, okružen zidinama i prirodom je jedno od najljupkijih mesta koja možete posetiti. Ako volite arhitekturu, šetnja uskim ulicama Starog Grada će vam otkriti raznolike stilove gradnje, od rimskog i gotskog, do renesansnog i baroknog. Kotor ima jedan od najočuvanijih starih gradova u Evropi.

kotor crna gora

Vredi posetiti zaliv Boka Kotorska - jedan od najdužih i najdubljih zaliva Jadranskog mora. Boka je često nazivana najjužnijim fjordom Evrope. Jedan od najlepših načina za obilazak je krstarenjem. Boka Kotorska je mesto gde se razlike zaboravljaju, planine i more, istok i zapad, kulture, stilovi i epohe se preklapaju.  

 

Herceg Novi je još jedna destinacija, sa onim dobro popularnim lokacijama, ali i manje poznatim, skrivenim zanimljivostima. Herceg Novi je mesto idealno za duge šetnje pored mora. Šetalište Pet Danica je dugačko 6 kilometara i prolazi kroz ceo Herceg Novi, povezujući Igalo i Meljine. U ovoj šetnji možete, osim mora, videti i neke od glavnih znamenitosti grada. Najpopularnije su svakako tvrđava Forte Mare na samoj obali, Kanli kula iz 16.veka, Citadela i ostrvo Mamula. U starom gradu se nalaze još i Crkva Sv. Arhangela Mihaila na glavnom trgu i Sahat Kula, koja je poklon od Zemuna, grada pobratima. Osim ovih nezaobilaznih atrakcija, Herceg Novi krije i druge lokalitete, koji nam nisu usputne stanice u opuštenoj šetnji gradom.

herceg novi crna gora

Ako izaberete Ulcinj kao vašu destinaciju za ovo leto, obavezno svratite do Ade Bojane, koja je zbog ‘’dobrog vetra’’ prestonica surfera na Jadranu. Takođe ne propustite da se sunčate na nekim od najlepših ulcinjskih plaža.

 

Sutomore i Budva su uvek popularne destinacije za letovanje u Crnoj Gori. Osim plaža u Sutomoru možete videti i nekoliko bitnih istorijskih građevina kao što su Haj-Nehaj tvrđava, Ratac manastir, i crkvu sv.Dimitrija. Budva je poznata po svom noćnom životu i Sea Dance festivalu, after partiju za Exit. Ove godine Sea Dance fest se održava 30.08.

Nezaobilazne turističke atrakcije u Hrvatskoj su:

DIoklecijanova palata u Splitu. Split je idealno mesto i za žurke i krstarenja. Ako ste odmorni posle provoda, izaberite jedan od mnogih izleta iz Splita i skoknite do Dubrovnika, grada koji je pun istorije, festivala i muzeja. Posetite Krka nacionalni park ili Klis tvrđavu, gde su snimljene scene za seriju Igra prestola.

split hrvatska

Zadar možda nije popularan kao Split, ali ima svoje znamenitosti. Poslušajte Morske Orgulje, muziku talasa, spoj dizajna i prirode ili posetite neki od muzeja, možda Antički muzej stakla, Muzej zlata i srebra ili Muzej iluzija.

 

Jedna od destinacija na našoj listi je i Pula. Ako se odlučite da posetite baš nju, ne zaboravite da svratite do Arene ili koloseuma, jednog od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara.  Ako volite umetnost, možete pogledati dela u Muzeju savremene umetnosti u Istri, ali obratite pažnju i na street art usput. Iz Pule možete ići na izlet u Rovinj, koji je udaljen manje od sat vremena. Rovinjski arhipelag čini 14 ostrva, i vrlo lako ih možete obići brodom.

koloseum Pula hrvatska

Ako volite ekstravagantnu arhitekturu i divne promenade, Rijeka je pravi grad za vas. Fasciniraće vas istorijska i kulturna baština ovog grada, koju ćete bez sumnje iskusiti kroz mnoge priče i legende lokalnog stanovništva.

 

Ako vam je potreban smeštaj tokom letovanja, prelistajte najbolje ponude na booking.com.

 

Ono što nam je izuzetno bitno da podsetimo je da su cene i kategorije autobuskih karata na 'Polasku' jednake kao kod prevoznika. Moguće je poručiti sve: karte u jednom smeru, povratne, karte za decu ili za odrasle.

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.