Leskovačka Roštiljijada: Sedam dana gurmanluka

Bliži se još jedna Leskovačka Roštiljijada, tradicionalni događaj koji spada u najpopularnije manifestacije u Srbiji, odmah posle Sabora trubača u Guči. Simbolično, taman kada se prašina posle Guče slegne, atmosfera počinje da se zagreva baš za Roštiljijadu u Leskovcu.

rostiljijada leskovac red voznje

Roštiljijada 2017: 28.avgust – 3.septembar

Turistička organizacija Leskovca ushićeno očekuje oko 600.000 posetilaca ove godine tokom sedam gurmanskih dana. Leskovac se po 28.put po redu sprema da dočeka ljubitelje specijaliteta sa roštilja iz raznih krajeva. Osim što će se širom Leskovca širiti miris roštilja, organizovaće se prateći događaji, kao što je nadmetanje majstora roštilja, takmičenje učenika ugostiteljskih škola i, naravno, priprema velike leskovačke pljeskavice, koja je prošle godine težila rekordnih 63 kg.

Autobuska stanica Leskovac i red vožnje

Autobuska stanica Leskovac je prilično frekventna lokacija, pa tako sa BAS-a dnevno do Leskovca stiže oko 25 autobusa. Ljubitelji železnice od Beograda do Leskovca svakoga dana mogu stići i vozom, koji sa Glavne železničke stanice polazi u 18:35h, a u Leskovac stiže minut posle ponoći. Autobusi u oba pravca na liniji Beograd – Leskovac su česti, pa se lako može organizovati i odlazak i povratak sa Roštiljijade. Autobuski i železnički red vožnje Beograd – Leskovac uvek možete proveriti u našem pretraživaču!

Iskoristite poslednje dane leta i uživajte u aktivnostima, koje nudi vaša okolina. Ne morate putovati predaleko da biste se dobro proveli! Dajte sebi oduška, ali i budite umereni, naročito ako idete na Roštiljijadu. Srećan put!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.