Ljubljana - Šta treba videti?

Ljubljana, Zelena prestonica Evrope 2016, oaza za bicikliste i pešake, puna je kulturnih događaja, lepe arhitekture i ukusne hrane koju morate istražiti. Ako planirate putovanje u Ljubljanu i pitate se šta obići i probati, nastavite sa čitanjem.

 

putovanje u Ljubljanu

 

Autobuske karte za Ljubljanu su dostupne online.

 

Ljubljana: Obilazak sa vodičem i vožnja žičarom do zamka

 

U pratnji vodiča, prošetajte kroz centar grada i upoznajte istoriju, arhitekturu i umetnost Ljubljane. Obilazak kreće od gradske skupštine, pored Robba fontane, letnjeg pozorišta Križanke, do Plečnik marketa i katedrale. Vrlo blizu je i žičara koja će vas odvesti do zamka sa kojeg je pogled na grad izvanredan.

 

Ljubljana sta videti

 

Probajte najbolju hranu u Ljubljani

 

Ako volite ukusnu hranu i dobro vino, i usput želite da upoznate Ljubljanu rezervišite svoje mesto u obilasku sa vodičem i probajte 9 reprezentativnih jela i 4 autohtona vina Slovenije i sve to dok razgledate stari grad i učite o istoriji Slovenije. 

hrana u Ljubljani, putovanje Ljubljana

 

Provozajte se biciklom u Ljubljani

 

Ako ipak volite više akcije, možda će vam se svideti upoznavanje grada kroz vožnju biciklom. Usput ćete proći i manje poznatim ulicama, zelenom obalom Ljubljanice i na kraju se počastiti pićem sa vašom biciklističkom grupom. Ovaj obilazak će vam ulepšati dan i pokazati zašto je Ljubljana proglašena Zelenom prestonicom Evrope 2016.godine. 

 

Ljubljana cycling

Metelkova - mesto alternativne kulture

 

Verovatno jedino mesto na svetu gde možete popiti čaj, diviti se umetnosti, prisustvovati koncertu, spavati u zatvorskoj ćeliji i pridružiti se underground žurci. Nekadašnja vojna zona je 90ih pretvorena u umetnički prostor u pokušaju da se transformiše u multikulturalnu kreativnu zajednicu i ostavi burnu prošlost za sobom. Celica hostel, nekadašnji politički zatvor, je 2003. Otvorio svoja vrata gostima i kulturnim događajima.

 

Izlet iz Ljubljane : Jezero Bled i Bohinj

 

Ovaj izlet vas vodi do dva predivna jezera u zelenim dolinama Slovenskih Alpa sa pogledom na srednjovekovni zamak i romantično ostrvo na jezeru Bled. Imaćete priliku da se upoznate sa legendom Zlatoroga i prošetate do vodopada Savica sa čije litice pogled oduzima dah.

 

Izlet iz Ljubljane, jezero Bled

 

Za ljubitelje noćnog života: Ljubljana pub crawl

 

Upoznajte ljude iz celog sveta i pridružite im se u provodu i obilasku 3 bara i jednog kluba. Zajedno pevajte karaoke, igrajte beer pong i osvojite besplatna pića.

Ljubljana nocni zivot

 

Da li ste spremni za Ljubljanu? Mi jesmo! Autobuske karte za Ljubljanu su dostupne na Polasku!  Srećan put!

 

Polazak online kupovina autobuskih karata

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.