Milano Zabranio Selfi Štapove, Staklene Flaše i Konzerve

Italija je i dalje jedna od najposećenijih zemalja sveta i nije novost da se poslednjih godina suočava sa brojnim problemima u vezi sa prevelikim brojem turista. Vlasti već godinama pokušavaju da pronađu balans između privredne dobiti od turizma i štete koju im ti isti turisti čine. Najnovije sankcije uvedene su u Milanu juče, 14.jula.

milano red voznje

Milanu je dosta zagađivanja i nedoličnog ponašanja

Lokalne novine Milana juče su objavile vest da su gradske vlasti donele nove zabrane vezane za zagađivanje grada i nedolično ponašanje na ulicama tokom letnje turističke sezone. Nova pravila zabranjuju prodaju bilo kakvih pića u staklenim flašama i konzervama u turističkom centru Milana – Darseni. Turistima i svim lokalcima je zabranjeno držanje, nošenje, ostavljanje na zemlju i primanje bilo kakvih konzervi, staklenih flaša i selfi štapova. Takođe, isto pravilo važi i za petarde i vatromet. Novim letnjim pravilima pogođeni su i ulični prodavci i kombiji sa hranom. Tačnije, u Darseni su od sada zabranjene ulične "pokretne tezge" i to naročito one koje su prodavale hranu. Karmela Roza, savetnik za bezbednost Milana, rekla je kako se nada da će nove mere uvesti nove navike ljudi u Darseni i da će korišćenje plastične ambalaže brzo biti prihvaćeno. Za sada se zna da će pravila sigurno važiti do 13.avgusta, ali gradske vlasti najavljuju da je moguće da će zabrane važiti i nakon ovog datuma, sve dok bude bilo neophodno.

Zabrane prodaje alkohola u Rimu i Torinu

Slične problema sa neodgovornim i nedoličnim ponašanjem prethodno su imali i ostali italijanski gradovi. U Rimu i severnom delu Torina je zabranjena prodaja alkohola noću, jer se alkohol često kupovao od ilegalnih prodavaca, a razbijeno staklo po ulicama uzrokovalo je povređivanje ljudi. Što je još zanimljivije, da bi se izborio sa nedoličnim ponašanjem na ulicama, Rim je zabranio kupanje i penjanje po antičkim fontanama. Takođe, zabranjeno je i bilo kakvo "piknikovanje" u blizini ovih antičkih atrakcija, a kazne za nepoštovanje ovih pravila idu i do 240 evra.

Sve u svemu, nije na odmet imati u vidu nove regulacije u turističkim centrima i selfi štap ostaviti kod kuće ukoliko se zaputite u Milano.

Pogledajte red vožnje za Milano

Izvor: https://www.thelocal.it/

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.