Najava događaja u Srbiji (19-25. jun 2017.)

Najava događaja u Srbiji za ovu nedelju (19-25. jun 2017.)

 

Pred nama je nedelja u kojoj ćemo dočekati leto (21.juna 2017.) i iskoristiti lepo vreme za manifestacije koje se organizuju u nekoliko gradova Srbije. Poslužili smo se kalendarom koji nudi Turistička organizacija Srbije i izdvojili par događaja koji najavljuju dobar provod. Ako su vam u blizini, posetite:

19-25. jun Belocrkvanski karneval

Kao i prethodnih godina, tokom sedam junskih dana Bela Crkva se krajem juna pretvara u grad-karneval. Mažuretkinje iz Bele Crkve, umetničke i prodajne izložbe, cveće, slike, radionice, koncerti i naravno karnevalska povorka! Organizatori ove godine najavljuju radionice i predstave za decu, a kotlić i rakijadu za odrasle. Za detaljnije informacije pogledajte kompletan program.

24. jun Otvaranje letnje sezone na Paliću

Palić se već nedeljama priprema za leto i radovi na uređenju parka su uveliko u toku. Lokalne vesti su javile da je u okviru sređivanja parka renovirana letnja pozornica i spremno će dočekati još jedan Internacionalni filmski festival, kada za to dođe vreme. Detaljan program za 24.jun se još ne zna, ali se zna da će se organizovati izložba automobila, etno izložba i prateća muzička zabava.

23-25. jun Shield Festival Gračanica

Jedan relativno nov i neobičan festival u Gračanici je za kratko vreme privukao pažnju! Ovo će biti drugi po redu godišnji festival srednjovekovnih veština i zanata, koji organizuju udruženja Red Zmaja iz Gračanice i Beli Orlovi iz Begrada sa Turističkom Organizacijom Gračanice. Najavljen je defile vitezova, škola streličarstva, viteški turniri tokom kompletnog trodnevnog programa.

Ukoliko vam je neka od ovih destinacija usput ili vam je u blizini, napravite pauzu i provedite koji sat drugačije. Iako naši karnevali i festivali nisu veliki kao brazilski ili drugi svetski događaji, odličan su povod da dan provedemo drugačije.

Uživajte i srećan put!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.