Najava događaja u Srbiji za ovu nedelju: 12-18. Jun 2017

Karneval u Pančevu, Interfest Novi Sad i Cvetanje Tise!

Turistička organizacija Srbije najavila je zanimljive događaje za drugu polovinu meseca Juna! U tekućoj nedelji, od 12-18.juna najavljeno je nekoliko interesantnih dešavanja kojima bismo mogli da promenimo svakodnevicu. Ove manifestacije možda nikada nismo posetili, a nisu nam daleko!

16-17. jun – Internacionalni karneval u Pančevu

Pančevo se na svetskoj karnevalskoj mapi nalazi još od 2004.godine, kada je u nju ucrtano kao prvi član iz Srbije. Karnevalska tradicija u Pančevu je duga i kažu da su se prvi karnevali ovde održavali još u 19.veku. Međunarodni karneval čiji je početak najavljen za 16.jun će trajati dva dana i osim karnevalske povorke, na događaju će se predstaviti tradicionalna hrana, vino, muzika i stari zanati. Za više detalja pogledajte kompletan program.

16-18. juna. - Interfest Novi Sad

Kao i prethodnih godina pred Novosađanima i svim gostima su 3 hedonističke večeri na Trgu Slobode. Internacionalni festival vina će ponovo okupiti veliki broj vinara i vinogradara, pa će ljubitelji vina moći da degustiraju vina iz raznih krajeva sveta. Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Italija, Španija, Francuska, Čilea, Portugala, Austrije i Grčke. Organizatori se ne mogu pohvaliti ažurnim informacijama na zvaničnom sajtu događaja, ali se program može pronaći na njihovoj Facebook stranici.

16-18. jun – Festival Cvetanja Tise u Senti

Ovaj festival je posvećen prirodnom fenomenu koji se svake godine u junu mesecu odvija na reci Tisi. Milioni jedinki Tiskog cveta (vrsta krupnog insekta) ovog meseca izlaze iz reke, gde su boravili 3 godine u obliku larve i iznad površine vode plešu “svadbeni ples". Kako bi se podigla svest o ovoj pojavi i popularizovala reku Tisa, organizovan je trodnevni festival Cvetanja Tise sa zanimljivim programom.

Za autobuski i železnički red vožnje do svih mesta u Srbiji možete konsultovati naš pretraživač. Dobar provod i srećan put!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.