Najlepše plaže Crne Gore - otkrijte nešto novo u 2016!

Da li ste znali da Crna Gora ima svoju Kopakabanu ili ste možda već posetili crnogorske Havaje? Izdvajamo najlepše plaže Crne Gore i preporučujemo da ovog leta posetite bar jednu!

Crna_Gora_Mogren_autobuske_karte_red_voznje

plaža Mogren, Budva

Bilo da do Crne Gore putujete autobusom, vozom ili sopstvenim prevozom, nije na odmet da jedan dan izdvojite za posetu nekoj od najlepših plaža Crne Gore. Možda pored vama već dobro poznatog letovališta pronađete mesto na kojem do sad nikad niste bili! Do nekih lepih obala se stiže brodom, do nekih vam je neophodan automobil, a do nekih samo letnje papuče i dobra volja!

crna_gora_red_voznje_autobuske karte_mapa_plaze

Obala Crne Gore sa izdvojenim plažama

1. Žanjice

Nalazi se na poluostrvu Luštica, na izlazu iz Bokokotorskog zaliva i otvorena je ka Jadranu. Ova šljunkovita plaža, sačinjena od belih oblutaka, je dugačka 300 m. U blizini su i čuvena Plava pećina i ostrvo Mamula, do kojih se često organizuju izleti sa Žanjica.

2. Plavi Horizonti

Ova plaža je pravi raj za porodična kupanja. Potkovičasti zaliv stvorio je sjajnu plitku vodu, koju deca obožavaju. Sitan pesak pokriva plažu dugačku oko 350 m, a voda je plitka i do 15 m od obale. Nalazi se 11 kilometara južno od Tivta.

3. Trsteno

Zavučena i manje popularna od susedne plaže Jaz, nalazi se na 7 km od Budve. Fini sitni pesak zauzima obalu dugu 200 m i zbog plitke vode je omiljeno porodično izletište.

4. Mogren

Plaža Mogren se nalazi nadomak Budvanskog starog grada. Duga je oko 340 m i sastoji se iz dva dela, koja su povezana kratkim prolazom kroz stene. Iako je vrlo blizu grada, prilično je skrivena, pa neiskusni posetioci Budve mogu provesti čitav odmor, a da je ne primete i ne posete.

5. Plaža na ostrvu Sveti Nikola – crnogorski Havaji

Ostrvo Sv.Nikola je najveće na crnogorskom delu Jadrana i nalazi se na manje od 1km od Budve. Ovde se nalazi nekoliko malih divljih plaža, ali i 3 pitome peščane, duge ukupno 840 m. Naziv „Havaji“ nije dobilo zbog naročite sličnosti sa Havajskim ostrvima, već po restoranu, koji je pod ovim imenom dugo vremena gostio turiste na plaži.  

6. Kraljičina plaža

Ovaj biser se nalazi 6 km jugoistočno od Budve. Ime nosi po jugoslovenskoj kraljici Mariji Karađorđević, kao njeno omiljeno mesto za odmor. Duga je samo 120 m i okružena je visokim čempresima i maslinjacima. 

7. Valdanos

Sjajna plaža nadomak Ulcinja. Ova šljunkovita uvala se nalazi 5 km severozapadno od Ulcinja. Dugačka je 800 m i zbog svoje orijentacije, zaklonjena je od južnih i severnih vetrova i velikih talasa. 

8. Velika plaža – ulcinjska Kopakabana

Ova najjužnija cronogorska plaža se pruža od Ulcinja do Ade Bojane. Sa dužinom od čak 13 km i širinom od 60 do 100 m, jedna je od najvećih plaža na Jadranu. Ko kaže da se zbog Kopakabane mora do Ria?
 
Pogledajte još koje festivale sprema crnogorsko primorje u julu, promotivno sniženje autobuskih karata za Crnu Goru i preporuke za pronalazak privatnog smeštaja.
 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.