Najpopularniji Muzički Festivali Evrope – jul 2017

Letnje vreme svake godine budi avanturističke duhove željne dobre muzike i zabave širom Evrope. Ljubitelji festivala, koji su u stanju da prevale stotine kilometara da bi se dobro proveli uz omiljenu muziku, mogu i ove godine da biraju destinaciju. Leto zvanično počinje sutra, a evo šta Evropska festivalska scena nudi:

 

24. jun - 1. jul Roskilde Festival

Ovaj festival traje čitavih nedelju dana u Danskom mestu Roskilde, koje se nalazi na pola sata vožnje od Kopenhagena. Održava se još od 1971.godine i jedan je od najvećih kulturnih i muzičkih događaja u Severnoj Evropi.

festival roskilde

Beograd Kopenhagen red vožnje

5 - 9. jul Balaton Sound

Balaton Sound je festival elektronske muzike u Mađarskoj, koji se održava na jezeru Balaton, na oko sat vremena vožnje od Budimpešte. Organizatori se svake godine trude da dovedu značajne DJ-eve, kao što su Dejvid Geta i Dimitri Vegas.

balaton sound

Beograd Budimpešta red vožnje

5 – 9. jul Exit Festival

Već nekoliko godina zaredom, naš Exit Festival se nalazi na mapi najboljih evropskih festivala. Tradicionalno se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi (NS), a ono što je novost je da će festival u Novom Sadu ove godine trajati pet noći, a ne četiri, kao što je do sada bio običaj.

novi sad

Beograd Novi Sad red vožnje

14 - 16. Jul Ultra Festival

Sjajan izgovor za putovanje na more! Ultra Europe je festival koji se svake godine održava u Hrvatskoj, u Splitu i važi za jedan od najvećih događaja u Evropi, kada je reč o elektronskoj i house muzici.

ultra festival

Beograd Split red vožnje

Svake nedelje se bavimo i festivalima u Srbiji, od lokalnog do nacionalnog karaktera. Ako vam festivali u Evropi deluju daleko, proverite događaje iz komšiluka.


 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.