Nedelja pred nama: Kosidba na Rajcu, Festival folklora i Ovčarsko - Kablarska regata!

Osim velikih vrućina koje nas očekuju ove nedelje, najavljene su i odlične manifestacije koje će nas rashladiti u toplim danima jula! Kalendar manifestacija u Srbiji čuva događaje koji se tradicionalno sredinom jula održavaju u raznim krajevima naše zemlje. Kao najzanimljlivije za ovu nedelju, izdvojili smo tri manifestacije:

festival folklora

Kosidba na Rajcu 14-16. jul

Jedna od međunarodnih manifestacija sa najdužom tradicijom u Srbiji! Ove godine će se na planini Rajac, južno od Ljiga, održati još jedna, 45. po redu međunarodna Kosidba na Rajcu. Tokom tri julska dana, održaće se rok koncerti, rajačko poselo, takmičenje u kosidbi, izložbe poljoprivredne mehanizacije, koncert Jelene Tomašević i još mnogo toga! Kompletan program možete pogledati ovde.

Proverite red vožnje za Ljig

"Orfeo" Internacionalni Festival Folklora u Majdanpeku 14-16. jul

Od 14. do 16. jula će se u Majdanpeku održati međunarodni festival folklora "Orfeo" i tada će grad biti pretvoren u folklornu pozornicu. Učesnici iz Kine, Argentine, Kolumbije, Bugarske, Portorika, Rumunije i Srbije prošetaće kroz centar grada i održati koncerte u Gradskom parku. 

Red vožnje za Majdanpek

Ovčarsko – Kablarska regata 16. jul

Posle Veselog spusta na Ibru i Drinske regate, još jedna sjajna zabava na vodi održaće se na Zapadnoj Moravi! Za 16.jul najavljena je trinaesta po redu Ovčarsko-Kablarska regata. Start regate je na jezeru Međuvršje, kod restorana "Lanterna" u 10h, a cilj je Ovčar Banja oko 14h. 

Red vožnje za Međuvršje

Za informacije o ostalim manifestacijama u ovoj nedelji, možete baciti pogled na kalendar Turističke organizacije Srbije. Srećan put i dobro se provedite u inat vrućinama!


 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.