Novosađani još čekaju Žeželjev most: Radovi opet odloženi

Čuveni Žeželjev most, koji Novosađani čekaju još od kada je porušen u bombardovanju 1999. godine, trebalo bi da u skorije vreme bude potpuno obnovljen pušten u saobraćaj. Međutim, radovi na mostu su, ponovo, odloženi.

novi sad most duga

Navlačenje lukova najavljeno za 21.avgust

RTV je prenela najavu Lučke kapetanije Novi Sad da će plovidba na Dunavu biti obustavljena 21. avgusta u 8:00h i da će se odnositi na deo Dunava između ušća kanala u reku i mosta Varadinska duga. Zabrana plovidbe je trebalo da traje od ponedeljka do četvrtka, 24.avgusta u 20h i za to vreme predviđeno je navlačenje dva masivna bela luka sa dve dunavske obale.

 

Saobraćaj ipak normalan, navlačenje lukova odloženo

Iako je zabrana saobraćaja na ovom toku Dunava bila najavljena svim nautičkim klubovima i učesnicima u rečnom saobraćaju, juče, 21. avgusta, saobraćaj se ipak odvijao nesmetano, a radovi na lukovima mosta su odloženi. Iz Lučke kapetanije Novi Sad objasnili su da je planirano navlačenje lukova odloženo iz tehničkih razloga i da se od graditelja sada čeka novi termin za nastavak radova.

Ne samo da je jedan od zaštitnih znakova Novog Sada, već je Žeželjev most i jedna od najvažnijih saobraćajnih žila, jer obezbeđuje i drumski i železnički saobraćaj. Prvi Žeželjev most je izgrađen za četiri godine, od 1957 do 1961, a gradnja novog mosta je započeta 2012. godine. Prema poslednjim prognozama, rok za završetak radova je novembar ove godine, pa se Novosađani nadaju da će od ove zime moći da se voze preko novog mosta.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.