Od Beograda do Lajkovca – još uvek autobusom

Ako planirate do crnogorskog primorja da se zaputite vozom, treba imati na umu da su pred vama dve opcije. Putovanje vozom u čitavoj dužini relacije Beograd – Bar je moguće samo noćnim vozom i to zaobilaznim železničkim pravcem preko Lapova. Druga opcija je da se zaputite dnevnim vozom na redovnom pravcu preko Lajkovca, ali u tom slučaju ćete jednim delom puta biti prevezeni autobusom. Iz SrbijaVoza ponovo podsećaju da je između Beograda i Lajkovca obustavljen železnički saobraćaj zbog infrastrukturnih radova na deonici Resnik - Vreoci.

vozom za bar

Beograd – Bar dnevni voz

Međunarodni dnevni voz, koji je nekada kretao u 9:10 h iz Beograda za Bar, sada za početnu stanicu ima Lajkovac. Putnici iz Beograda se do Lajkovca na polazak voza prevoze autobusom, koji polazi u 9:10 h ispred Glavne železničke stanice. Dalje putovanje na relaciji Lajkovac - Bar nastavljaju vozom, koji iz Lajkovca polazi u 10:41 h, a u Bar stiže u 21:10 h.

 

Bar – Beograd dnevni voz

Ovaj isti voz u smeru iz Bara ka Srbiji polazi u 7:10 h i vožnju završava u Lajkovcu u 17:42h. Odavde se putnici dalje za Beograd prevoze autobusom, koji polazi odmah po prijemu putnika.

 

Ukoliko vam ova presedanja deluju komplikovano, možete se odlučiti i za noćnu vožnju preko Lapova, ali putovanje zaobilaznim putem traje oko 3 sata duže. Nadamo se da će se radovi na deonici pruge Resnik – Vreoci uskoro završiti i da će se železnički pravac Beograd – Bar ove sezone normalizovati.

 

Do tada vam želimo da odaberete vama zgodniju opciju, srećan put!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.