Počinje gradnja gondole od Zlatibora do Tornika

Danas je Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“ objavilo da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo dozvolu za poslednju, petu fazu gradnje gondole koja će povezati grad Zlatibor sa vrhom Tornik. Dozvole za prve četiri faze se još uvek čekaju, ali u ovom preduzeću veruju da će ih ministarstvo izdati do kraja godine, pa početak radova na Torniku najavljuju već za sledeću nedelju.

zlatibor red voznje

Stanice i trasa Gold gondole

Početna stanica gondole biće na Zlatiboru, gde će se izgraditi i Avantura park, za koji preduzeće Gold Gondola najavljuje da će biti najveći na Balkanu. Međustanica na putu do Tornika biće na par kilometara od Ribničkog jezera, gde će biti izgrađen Zlatni grad, centar za zdravstveni i sportsko-rekreativni turizam. Poslednja stanica će biti na vrhu Tornik, na kome se već sada nalazi skijališni centar.

 

Zlatiborska gondola najduža na svetu

Projektom je predviđeno da gondola povezuje naselje Zlatibor sa Tornikom na trasi dugoj devet kilometara i time bi ovo bila najduža gondola na svetu. Kako opisuju u preduzeću Gold Gondola, putnici će novim prevoznim sredstvom od Zlatibora do Tornika stizati za 25 minuta. Gondola će imati ukupno 90 kabina, a maksimalan kapacitet je 1000 putnika na sat.

Red vožnje Beograd Zlatibor 

Iako planina Zlatibor već dugo prolazi kroz građevinske modifikacije, izgradnja na njenim obroncima se ne privodi kraju. Zbog sve veće posećenosti, naselje Zlatibor konstantno širi svoje kapacitete i obogaćuje turističku ponudu. Na zadovoljstvo gostiju koji vole sadržajan provod, ove novosti Sa druge strane, putnici koji preferiraju mirniju planinsku atmosferu, već nekoliko godina odmor provode na nekim drugim, manje urbanizovanim srpskim planinama.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.