Ponesite manje, uživajte više!

Kako se spakovati za vikend putovanje?
 

Kada god krećemo na put pred nas se postavlja manje ili više kompikovan zadatak – pakovanje. Da li vam se dešava da ne uspevate da zatvorite kofer zbog brige da vam na putu nešto ne zafali? Nije lako pronaći balans između onog što će nam na putovanju “trebati” i onoga što će nam stvarno biti potrebno. Ukoliko krećete na kraća putovanja, budite realni i razmislite da li biste sve ono što stavljate u torbu uopšte upotrebili kada biste ta dva-tri dana ostali kod kuće? Evo par saveta koji vam mogu pomoći da raščistite gužvu u torbi.

 

Red vožnje, plan puta, vremenska prognoza i servisne informacije

Univerzalna preporuka je da odvojite par minuta i bacite pogled na dostupne informacije koje će vam biti od koristi tokom pripreme za put. Zašto biste prtljag otežavali kišobranom ako za taj vikend kiša nije ni najavljena? Umesto toga, bolje spakujte kremu za lice sa UV faktorom – ona je poslednjih godina neophodna i sa kišom i bez kiše. Saznajte red vožnje ako presedate ili plan puta ako vam je prevoz grupno organizovan. Informišite se o mogućim pauzama i gužvama i nemojte se na licu mesta stresirati zbog eventualnih čekanja na granicama.

Isplanirajte odevne kombinacije

Odeću ćete najlakše spakovati ako unapred odaberete 2-3 odevne kombinacije. Dakle, nije zgodno poneti sve pantalone koje nam se dopadaju pa na licu mesta birati koja dva para će biti obučena i iskombinovana sa ostatkom garderobe. Setite se samo koliko puta ste sa putovanja vratili neiskorišćene komade odeće? Ako tu majicu niste nosili u poslednjih godinu dana, teško da ćete je baš sad obući.

Obuća – 2 para za svaku priliku

Uz pretpostavku da na putovanje krećete da uživate u obilasku destinacije, mislite na svoj glavni putnički alat – na udobnost svojih nogu. Za šetnju su vam potrebne udobne patike i najpreporučljivije je da u njima putujete. Kao rezervnu varijantu možete poneti par laganije obuće. Malo elegantnije japanke, papuče, baletanke ili nešto slično.  Ne zauzimaju puno mesta u torbi, dobro će vam doći u slučaju da vreme bude baš toplo, a mogu poslužiti i ako izlazite uveče.
 

Poslednja provera: Dokumenta i Novac

Kada izlazite iz kuće i nemate više vremena za detaljno prebiranje po prtljagu, još jedanput proverite da li ste poneli SAMO 2 stvari: Dokumenta (pasoš, vozne karte, vaučere i sl.) i novac. Bez svega ostalog ćete se nekako snaći i putovanje vam sigurno neće propasti. Ako zaboravite četkicu za zube ili poneki komad donjeg veša – ne dajte da vam to kvari provod. Kupite zaboravljenu sitnicu na destinaciji pa ćete taman imati i unikatan suvenir! 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.