Provedite vikend drugačije: Palić vas zove!

Palićki park je jedan od najlepših parkova u Srbiji i odlično je mesto za odmor i uživanje pored vode, na uređenim travnjacima. Omiljeno je mesto za izlet Subotičana, ali i posetilaca iz ostalih krajeva. Po svemu sudeći, popularnost Palića će samo rasti, jer ovih dana stižu sjajne vesti o obnovljenom termalnom bazenu i letnjoj pozornici na Paliću. Zbog toga vas podsećamo da je do ovog turističkog lokaliteta moguće doći i javnim prevozom.

palic

Autobusom do Palića

Ako biste se želeli od Beograda zaputiti do Palića direktnom autobuskom linijom, onda će vam dobro doći svakodnevni Lastini polasci na ovoj relaciji. Na direktnoj liniji od Novog Sada do Palića svakodnevno polazi autobus Subotica Trans-a. U našem pretraživaču uvek možete isključiti opciju "direktne linije" pa proveriti još veći izbor prevoza sa presedanjem u Subotici. Autobusi za Palić su česti sa glavne subotičke stanice, a vožnja traje desetak minuta.

 

Vozom do Palića samo u sećanju

Železnička stanica Palić je nažalost ugašena, tako da se do Palića više ne može putovati vozom. Oni koji su imali prilike da se do krajnjeg severa Srbije prevezu vozom znaju kakav je to doživljaj bio. Osim redovnih kompozicija, i voz Romantika je nekada vozio veliki broj individualnih turista, ali i đačkih ekskurzija, skroz do Palićke železničke stanice. Voz do Palića sada živi samo u sećanju onih koji su imali priliku da uživaju u vožnji na ovoj trasi.

 

Ako odlučite da pametno iskoristite poneki vikend i skoknete do Palića, želimo vam lep provod! Uživajte u šetnji pored jezera, na termalnom bazenu i u mnogim drugim sadržajima koje Palić nudi.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.