Prvi autobus koji prevozi bicikle u Srbiji: Beograd – Kladovo

Pre par dana smo preneli vest jedne putnice o autobusu Arrive Litasa koji omogućuje prevoz bicikala na liniji Donji Milanovac – Beograd. Sada je ova novost i zvanično potvrđena, a zapravo se radi o dužoj ruti nego što je prethodno dojavljeno. Reč je o relaciji Beograd – Kladovo.

prevoz bicikala arriva

Đerdapska biciklistička ruta – autobuska podrška

Dunavski centar za kompetenciju i nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ su zajedno sa prevoznikom Arriva Litas omogućili prevoz biciklista od Beograda do Kladova, radi boljeg povezivanja sa Đerdapskom biciklističkom turom, koja je otvorena prošle godine. Autobus saobraća svakodnevno, a nosač koji je montiran na zadnji deo vozila može da primi 5 bicikala. Đerdapska biciklistička ruta je povezala Kladovo i Drobetu Turnu Severin, a u okviru je moguće odabrati šest ruta različite težine. Tako ima tura prilagođenih početnicima, porodicama i ljubiteljima laganije vožnje uopšte, ali i ruta koje su izazov za ekstremne sportiste.

 

Red vožnje i cena karte Beograd - Kladovo

Arriva je na raspolaganje biciklistima stavila jutarnji polazak u 6:00h iz Beograda za Kladovo, kao i povratak iz Kladova u 16:15h. Cena Arrivine karte u jednom smeru iznosi 1.550 dinara, a povratna karta na liniji Beograd – Kladovo košta 2.300 dinara po osobi.

Odličan potez prevoznika Arriva ka unapređenju uslova za ljubitelje biciklizma. Još bolje bi bilo kada bi ovakav trend ispratilo još prevoznika, pa prevoz bicikala autobusom ne bi bio prava retkost.

Izvor vesti: Domino Magazin

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.