Autobus Beograd Skoplje: Poseti prestonicu modernog i orijentalnog

Da li je Skoplje na listi tvojih destinacija u 2018? Možda deluje iznenađujuće, ali za ovaj grad se uvek traži karta više, pa tako svakog dana sa BAS-a za prestonicu Makedonije polazi desetak autobusa i jedan voz. Ako i ti ove zime putuješ u Skoplje, pogledaj par korisnih saveta koje smo izdvojili.

Beograd Skoplje – polasci tokom celog dana

Bilo da u Skoplje putuješ da bi posetio rodbinu i prijatelje, ili da bi bolje upoznao našeg jugoistočnog suseda, Polazak planer putovanja ti može dobro doći. Na našem sajtu možeš proveriti kompletan red vožnje za Makedoniju i obezbediti putem interneta svoje mesto u Fudeksovom autobusu na liniji:

 

Beograd - Skoplje

 

Autobus za Skoplje prevoznika Fudeks polazi svakog dana u 15:30h iz Beograda, a ovo putovanje traje nešto više od šest sati. U slučaju da na put krećeš oko praznika, imaj na umu da treba dobro da proveriš raspoloživost mesta u prevozu i red vožnje. Oko praznika može biti malih odstupanja od redovnog reda vožnje, ali u našem pretraživaču uvek možeš pronaći ažuriran red vožnje.

Zima u Skoplju: Ulice bez gužve

Skoplje je destinacija koja se u poslednjih par godina mnogo izmenila i stavovi o tim izmenama su dosta oprečni. Kada je projekat Skoplje 2014 konačno bio gotov, list Guardian je objavio tekst pod nazivom "Kako je Skoplje postalo evropska prestonica kiča". Ipak, te novosti su gradu donele povećan broj poseta, pa sada kao čestu preporuku možeš čuti da je zima odlično doba za posetu ovom gradu jer tada nema gužve na ulicama.

Šetnja starim gradskim jezgrom

Ako si od onih kojima zima ne može ništa, obilazak centra grada ti neće teško pasti. Centar je mali pa se skoro ceo može obići kroz samo jednu šetnja duž Vardara. Da osetiš orijentalni duh Skoplja, obavezno prošetaj Čaršijom, autentičnom ulicom koja se prostire od Kamenog Mosta do Bit Pazara. Kada poželiš da predahneš, pauzu napravi u Makedonskoj ulici, u nekom od lokalnih kafića i barova, a ako želiš da još bolje upoznaš grad, možeš se pridružiti besplatnim pešačkim turama.

 

Fudeks od Beograda do Skoplja stiže preko Kumanova, a u našem redu vožnje možeš pronaći sve detalje oko autobuskih karata za obe destinacije. Svoju autobusku kartu za Makedoniju možeš kupiti brzo i jednostavno preko Polazak reda vožnje. Preuzmi svoju kartu online i pakuj se za Skoplje!  

 

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.