Red vožnje za vreme Sabora trubača i kako stići do Guče

Ako ste se pitali “Kako da stignem do Guče” ili koliko često saobraćaju autobusi za vreme Sabora trubača, imamo odgovor za vas. U našem pretraživaču možete da pronađete red vožnje sa vanrednim autobuskim polascima za vreme trajanja Festivala u Guči.

Bliži se 56. Sabor trubača u Guči i ovoj velikoj fešti se svake godine raduju strani, ali i domaći posetioci. Svake godine se u avgustu veliki broj turista uputi ka Zapadnoj Srbiji, u oblast Dragačevo, koja se nalazi između Zapadne Morave na severu, planine Čemerno na jugu, reke Moravice na zapadu i planine Jelice na istoku.  U sredini Dragačeva, nalazi se maleno selo Guča, njegova prestonica i zaštitni znak čitave oblasti! 
Tradicija sviranja trube u Srbiji potiče iz 19. veka, kada je Knjaz Miloš zahtevao osnivanje prvog vojnog trubačkog orkestra u Srbiji, želeći da obogati svečanosti na svom dvoru u Kragujevcu. Što se modernije verzije ove manifestacije tiče, prvi sabor trubača u centru Guče održan je 16. oktobra 1961. godine, a učestovali su samo orkestri iz Dragačeva.
red voznje beograd guca

Red vožnje iz Beograda, preko Čačka za Guču

Ukoliko planirate da se zaputite do Guče autobusom, Autoprevoz Čačak je, kao i prethodne godine, uveo vanredne polaske autobusa iz Beograda, preko Čačka za Guču i nazad. Za vreme trajanja festivala, od 11 - 13. avgusta, prema vanrednom redu vožnje, iz Beograda će biti organizovano 11 autobuskih polazaka za Guču. Autobuska karta u jednom smeru iznosi 1.350 din, a povratna 2.090 din. Karte su dostupne i u našoj online prodaji, po potpuno istim uslovima kao kod prevoznika. Iz Čačka će autobusi polaziti za Guču na svakih sat vremena, a iz Lučana na svakih pola sata.
Ukoliko od vaše polazne stanice do Guče nema direktnih polazaka, pretragu reda vožnje možete izvršiti i sa presedanjem! Ostavite polje „direktne linije“ prazno u pretraživaču i biće vam izlistane najbolje kombinacije polazaka sa jednim presedanjem u Beogradu ili Čačku, u zavisnosti iz kog kraja polazite.
A iz kog god kraja da polazite, mi vam želimo vam srećan put i nezaboravan provod!
 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.