Top 3 Destinacije za Savršen Jesenji Odmor

Da li su i vaši prijatelji pre par dana na društvenim mrežama pozdravljali mesec oktobar i radovali se bojama jeseni? Nije ni čudo, ovo je doba godine kada priroda postaje posebno fotogenična, a na ulicama nema više letnje gužve. Za sve vas koji upravo razmišljate o svojoj sledećoj avanturi, predstavljamo tri najlepše jesenje destinacije po našem izboru:

 

Solun

 

Kao drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun nudi odlične sadržaje, bilo da ste u potrazi za kulturno-istorijskim znamenitostima ili jednostavno želite da odmorite na obali Egejskog mora.

Jesenje temperature u Solunu (prosečna dnevna od 21°C u septembru i 7°C u novembru) i sunčano vreme će vam dozvoliti da veći deo dana provedete napolju.

Iskoristite dan i posetite neke od glavnih znamenitosti grada, kao što su Muzej Vizantijske Kuture ili crkvu Rotundu.

 

 

Osim toga, odlična je prilika da predahnete na jednoj od Solunskih plaža, koje najlepše izgledaju kada na njima nema gotovo nikog.

 

Bern

 

Kada je prekasno za kupanje na Mediteranu, a prerano za skijanje na Alpima, savršeno je vreme za produženi vikend u Švajcarskoj.

U doba kada prirodni pejzaži menjaju boje, ova zemlja je san svih ljubitelja fotografije.

Grad Bern je sa svojim zelenim oazama odličan izbor za sve koji žele kombinaciju gradskog odmora i bekstva u prirodu.

Najlepši gradski park Rose Garden datira još iz 1765. godine, a Švajcarci u njemu broje preko 200 vrsta ruža. Osim toga, odavde se pruža najlepši pogled na reku Ar i staro jezgro grada.

 

 

Beč

 

Ukoliko želite da vidite nesvakidašnju Austriju, jesenji meseci u Beču mogu biti zanimljiviji od svih ostalih.

Austrijanci proslavljaju Nacionalni dan 26.oktobra i ukoliko se tada zadesite u prestonici, imaćete priliku da prisustvujete svečanim događajima i paradama širom grada. Samo par dana kasnije, čuveni Prater će biti domaćin jedne potpuno drugačije zabave, Noći Veštica (31.oktobar).

Ovo su samo neke od jesenjih atrakcija ovog grada i taman kad pomislite da ste ga dovoljno upoznali, Beč uvek iznova ume da iznenadi.

 

 

 

Kao što vidite, jesen nudi odlične opcije za istraživanje evropskih gradova. Pravi avanturisti će i ove sezone pronaći svoj put do najboljih jesenjih destinacija. I naravno, ne zaboravite da na našem sajtu možete pronaći aktuelan red vožnje autobusa i železnice.

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.