U Crnu Goru od sada samo sa pasošem – trač ili negativna propaganda?

U Crnu Goru od sada samo sa pasošem – trač ili negativna propaganda?

 

Juče pre podne je nekoliko velikih i malih medijskih portala objavilo da će u Crnu Goru ubuduće biti moguće putovati jedino sa pasošem. Objavljeno je kako nedavno pristupanje Crna Gore NATO-u nosi sa sobom i ukidanje olakšice koju su do sada građani Srbije često koristili i u Crnu Goru ulazili samo sa ličnom kartom. Pozivali su se na dojavu vozača autobusa koji su navodno iz prve ruke javili da je nekoliko srpskih putnika, koji kod sebe nisu imali pasoš, vraćeno sa srpsko-crnogorske granice. Vest je brzo privukla pažnju, iako nigde nije bilo navedeno ni ime prevoznika čijim putnicima navodno nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a kamoli identitet tih putnika ili vozača dojavljača.
 

Tresla se gora, rodio se miš

Već popodne, u roku od samo dva sata, ista mediji su tu vest demantovali uz objašnjenja koja su stigla iz Uprave policije Crne Gore i MUP-a Republike Srbije. Sa obe strane, navodi su jednaki: U režimu ulaska srpskih državljana u Crnu Goru se nije promenilo ama baš ništa i Srbi i dalje u Crnu Goru mogu ući samo sa važećom ličnom kartom. Pošto se navodilo da su neki putnici vraćeni jer njihova maloletna deca nisu imala pasoše, PU Crne Gore je potvrdila da su i tu propisi ostali isti. Deca ne moraju imati pasoše, ali kod sebe moraju imati dokument kojim će se utvrditi njihov identitet. Kao i do sada, ukoliko deca putuju samo sa jednim roditeljem, potrebno je priložiti i dokument o saglasnosti drugog roditelja da deca mogu napustiti zemlju.

Rekla - kazala ili negativan publicitet?

Da li je u ovoj zbrci sa vestima i demantima posredi nesporazum ili je nečija poluinformacija shvaćena preozbiljno? Da li se zaista očekuje izmena pograničnih propisa ovog leta, ali su portali počeli sa najavama pre vremena? A možda je ipak u pitanju samo negativna propaganda pred letnju sezonu i skretanje pažnje turista na neke druge destinacije?
Prevoznici sa kojima mi sarađujemo nisu imali nikakvu "bombastičnu" vest sa terena, a ovom prilikom vas Polazak tim podseća da je važno informacije tražiti na adekvatnim adresama.
O dobrom kupaćem kostimu se raspitajte u prodavnici, o pogranično-carinskim propisima u Policijskoj upravi, a o aktuelnom redu vožnje možete kod nas. Srećan put!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.