Uvodi se sezonski voz za Zagreb i Ljubljanu

Noćni voz za Ljubljanu – ponovo od 25.juna!
Mi smo ga isprobali, a vi?

Da li ste se već vozili noćnim vozom do Ljubljane ili Zagreba? Ako niste još uvek ili niste još od '80-ih, iz preduzeća SrbijaVoz nas obaveštavaju da ćete od ovog meseca za to ponovo imati priliku!

Od 25. juna do 11. septembra će svakoga dana saobraćati večernji međunarodni voz za Hrvatsku i Sloveniju. Iz Beograda je planiran polazak svake večeri u 21:20h, a povratak iz Ljubljane će biti u 21:05h. Najavljeno je da će se u kompoziciji voza naći i vagoni sa mestima za sedenje, ali i sa ležajima.

 

Iz prve ruke: Probali smo kušet kola

Polazak tim je prošle godine testirao ovu liniju i možemo slobodno reći – dobro se naspavao do Zagreba. Osim što smo otputovali do Hrvatske, imali smo osećaj i da smo proputovali kroz vreme. Vagoni i sve u njima su zaista zreli za ulaganja i renoviranje, ali i uz sve to – prevoz je ispunio naša očekivanja. Kondukter je bio vrlo ljubazan, posteljina je bila čista, kupei topli, a satnica ispoštovana u minut!

Zvuk vožnje po šinama će vas brzo uspavati, ali bez brige – Kondukter će vas probuditi na vašoj stanici i nećete promašiti svoju destinaciju. Sudeći po komentarima koji se mogu pronaći na turističkim forumima poput "Trip Advisor"-a, ono što može da bude problematično u našim vozovima jeste bezbednost vaših ličnih stvari. Polazak ekipa nije imala ni jedan problem, ali iskustva drugih putnika ipak kažu da se sitne pljačke mogu dogoditi dok putnici spavaju.

Ipak, ne predlažemo da put provedete strepeći za svoje stvari. Budite oprezni, vredne stvari držite uz sebe i dok spavate, ali dozvolite sebi i da uživate u ovom putovanju.

Do Zagreba 7, do Ljubljane skoro 10 sati

Putovanje do Zagreba traje 7h i 5 minuta, tako da u Glavnu stanicu Zagreb voz pristaje u 4:25h ujutru. Treba imati na umu da u ovo doba u Zagrebu ne radi gotovo ništa (osim šaltera dežurne apoteke kod Trga bana Jelačića), pa ni menjačnica na Glavnoj stanici. Međutim, ukoliko vas vreme posluži, ni ovo neće predstavljati problem, jer Zagreb je naročito lep u ranim jutarnjim satima kada su ulice potpuno prazne.

Putovanje vozom od Beograda do Ljubljane traje 9 sati i 57 minuta i na Glavnu stanicu se stiže u 7:17h ujutru. Prestonica Slovenije vas u ovo doba dočekuje spremna!

 

Srećan put i javite se sa utiscima!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.