Putovanje u Beč: Otkrij zašto je kafenisanje tamo pod zaštitom UNESCO-a

Putuje ti se u Beč, ali se dvoumiš da li da sačekaš proleće ili da ipak već ovog meseca 'digneš sidro'? Iako temperature u Beču u ovo doba godine padaju ispod nule i tokom dana, ulice austrijske prestonice su žive čak i po najhladnijem vremenu. Evo kako da stigneš do Beča i šta te ove zime tamo očekuje.

Autobusom od Beograda do Beča svakog dana

Carski Beč je sjajna destinacija za gradski zimski odmor! Direktne polaske od Beograda do Beča održava Srbijatransport, dok polaske iz Beograda preko Novog Sada i Budimpešte održava prevoznik Fudeks. Baci pogled na naš pretraživač i proveri sve detalje oko reda vožnje na ovoj liniji:

 

Beograd - Beč

 

Fudeksov autobus za Austriju polazi svakog ponedeljka, utorka, petka i subote u 8:00h, dok Srbijatransport ima dva polaska dnevno na ovoj relaciji. Tokom praznika, polasci su nešo drugačiji, ali u našem planeru putovanja uvek možeš pronaći sve pouzdane informacije o prazničnom redu vožnje. Osim toga, kada pronađeš odgovarajući polazak, svoju autobusku kartu možeš kupiti online, bez čekanja u redu u šalter sali. Zgodno, zar ne?

 

 

Igre na ledu ispred Gradske kuće Rathaus

Uprkos hladnom vremenu, lokalci i posetioci jednako vole u Beču da uživaju u aktivnostima na otvorenom. Zbog toga će te ovaj grad rado ugostiti na javnom klizalištu na najlepšem mestu u samom centru grada! Plato ispred veličanstvene gradske kuće Rathaus se od januara do marta pretvara u romantičnu, zaleđenu podlogu, veličine čak 8.000 m2.

Kulturno kafenisanje u prestonici Austrije

Ukoliko umeš da uživaš u šoljici kafe, onda je tvoje uživanje u Beču zagarantovano. Kada obiđeš poznatu Ringstrasse, Katedralu Sv. Stefana, Trg Marije Terezije, Gradsku kuću ili malo udaljenije palate Šenbrun i Belvedere, slobodno se odmori u nekoj od tradicionalnih kafeterija! U Beču je čak i ispijanje kafe čista kultura! Da, tačno tako, jer je 2011. godine kultura ispijanja kafe u Beču zaštićena od strane UNESCO-a kao nematerijalno dobro. Kako ova institucija objašnjava, bečke kafeterije imaju specifičnu atmosferu u kojoj se konzumira i vreme i prostor, dok se jedino kafa plaća. Neke od najpoznatijih kafeterija u starom jezgru grada su Bellaria, Central i Hawelka. Pa..Prijatno!

 

Putovanje autobusom od Beograda do Beča traje oko 9 sati, a detalje o kartama oba prevoznika (Fudeks i Srbijatransport) možeš pogledati u našem redu vožnje. Kada proveriš sve termine i pronađeš polazak koji ti najviše odgovara, svoju kartu možeš lako poručiti online!

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.