Zanimljive manifestacije u Srbiji – Septembar 2018.

Leto se možda polako završava, ali ovog septembra nas čeka još zanimljivih događaja.

 

53. Mokranjčevi dani – 15.-21. Septembar

Mokranjčevi dani je događaj čija je osnovna misija promovisanje stvaralaštva Stevana Stojanovića Mokranjca kao i srpskog muzičkog stvaralaštva uopšte. Ove godine slogan festivala je ’’Osu se nebo zvezdama’’ po stihu Druge rukoveti. Grafički dizajner koji je vizuelno predstavio ovaj slogan, Andreja Milošević, rekao je da je Mokranjčev lik predstavio kroz konstelaciju jer ’’on predstavlja zvezdu u svakom smislu te reči’’.

Program će sadržati: natpevanje, koncert hora-pobednika natpevanja, kamerni i simfonijski koncert, nastup folklornih trupa, itd.

Red vožnje za Negotin možete proveriti ovde : https://www.polazak.rs/sr/red-voznje/Beograd-RS/Negotin-RS/13.09.2018./00:00/

mokranjcevi dani negotin red voznje

Foto: Andreja Milošević

52. BITEF -13.-22. Septembar

Beogradski  Internacionalni Teatarski festival ’’postoji da bi nas uznemirivao i umetnički i politički, pokretao da mislimo, osećamo i delamo’’ kaže Ivan Medenica, umetnički direktor.

Tema ovogodišnjeg festivala je ’’Svet bez ljudi’’ gde se pre svega misli na svet bez ’’pravih ljudi’’, svet (uoči) apokalipse i fenomen smrti. Ta vizija ’’sveta bez pravih ljudi’’ inspirisana je konkretnim tendencijama današnje Evrope i sveta.

U programu će se naći i sledeće predstave:  „Odilo. Zatamnjenje. Oratorijum“ Dragana Zivanova, „Svita br. 3 'Evropa'“, francuskog reditelja Žorisa Lakosta, te dve predstave Olivera Frljića  „Gorki - Alternativa za Nemačku?“ i „Šest lica traži pisca“ , „Bolivud“ Maje Pelević i predstava „NO43 Prljavština“ estonskog Teatra NO99.

Red vožnje za Beograd možete proveriti ovde : www.polazak.rs

Foto: BITEF instagram

Šabačka čivijada ’’Karneval’’ – 13.-15. Septembar

Belosvetski vašar humora i satire ove godine održava se od 13. do 15. septembra. Program čivijade sadrži izložbu karikatura, međunarodni čivijaški karneval, izbor za predsednika vlade Čivijaške republike. Takođe je raspisan i nagradni konkurs za najbolje aforizme, satirične priče i karikature.

Red vožnje za Šabac možete proveriti ovde: https://www.polazak.rs/sr/red-voznje/Beograd-RS/Sabac-RS/13.09.2018./00:00/

      

Foto: sabacturizam.org

Koji od ovih događaja vam je najzanimljiviji? Da li ste ih posetili u prošlosti? Recite nam u komentarima. :) 

 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.