Zašto je Sada Pravo Vreme za Planiranje Letovanja

Sećate li se priča naših roditelja, koji su na letovanje odlazili potpuno spontano? Sedali bi u prevoz i putovali do primorja, pa smeštaj pronalazili na licu mesta. Danas ovakav scenario može biti prilično stresan, i za Vas i za Vaš budžet.

Hajde da vidimo koje su osnovne prednosti ranog planiranja letovanja!

Soba sa pogledom “ispod cene”

Traženje smeštaja na destinaciji može biti avantura, ali ipak postoji velika verovatnoća i da se pretvori u razočaranje. Kada letnja sezona već počne, veliki broj kapaciteta je zauzet i vaš izbor je sužen.

Kada rezervišete unapred, postoji mogućnost da pronađete nešto što bi vam u jeku sezone bilo potpuno nedostupno - kućicu na plaži, sobu sa pogledom ili najprostraniju terasu!

Čak i ako nemate nekih posebnih želja u vezi sa prenoćištem, postoji rizik da ćete, dogovarajući se pred pragom smeštaja, “pogoditi” veću cenu od one koju biste platili da ste istu sobu rezervisali unapred.

Planiranje Letovanja

Ako se plašite da ovu uslugu uplatite mesecima unapred, jer ne znate da li će vam nešto, u međuvremenu, poremetiti planove, proverite druge opcije.

Neki kapaciteti na sajtovima poput Booking.com nude mogućnost besplatnog otkazivanja smeštaja i ne zahtevaju plaćanje unapred. Ne zvuči loše, zar ne?

Mesto do prozora - molim!

Slična je stvar i sa prevozom. Ukoliko planirate unapred, moguće je da ćete “uloviti” neke od onih karata koje kompanije nude po nižim cenama za rane rezervacije. Takođe, veća je verovatnoća da ćete moći da odaberete sedište koje vam najviše odgovara, bilo da putujete autobusom, vozom, avionom ili nekim drugim sredstvom.

Neki autobuski prevoznici će vam, kada rezervišete unapred, rado dozvoliti da odaberete željeno mesto.

Prevoz do mora

Sa druge strane, ako kartu kupite među prvima, najverovatnije ćete sedeti u prednjem delu autobusa i kod onih prevoznika koji sedišta dodeljuju isključivo redom kojim se prodaju. Eto načina da i ovde eliminišete mogućnost da vas smeste u “šarage”.

Online ulaznice

Ukoliko putujete u mesta koja su veoma popularna i gde je broj posetilaca veliki, istražite unapred pod kojim uslovima se plaćaju usluge koje vas zanimaju. Ako volite malo sadržajniji odmor, pa planirate da posetite i neke od kulturnih sadržaja na destinaciji, proverite kolike su gužve i kako se dolazi do ulaznica.

Možda ćete plaćanjem putem interneta izbeći dugačke redove i sebi uštedeti jedno čitavo popodne. Takođe, postoje muzeji i druge ustanove koji ulaznice prodaju isključivo online, pa je svakako bolje o tome se informisati na vreme.

Bolji smestaj na letovanju
 

“Diktirajte” sami dinamiku plaćanja

Kada sa planiranjem počnete mesecima unapred, onda možete sami da odredite svoje “rate otplate”. Neke usluge ćete moći da rezervišete bez plaćanja, za neke ćete platiti samo određeni procenat od ukupne cene, a neke je, i unapred, neophodno platiti u celosti.

cene letovanja

Ipak, rano planiranje vam daje mogućnost da sve elemente vašeg letovanja klasifikujete po prioritetu, raspodelite svoje finansije u skladu sa tim i plaćanje usluga rasporedite po mesecima. Na ovaj način ćete otplatu letovanja “manje osetiti” nego kada biste kompletan paket aranžman isplatili u celosti. Zato, slobodno, olovku u ruke - papir trpi sve!

 

Ovo su samo neke od prednosti planiranja letnjeg odmora unapred. Iskoristite period koji je pred vama, “bacite” na papir sve što očekujete od leta koje je pred vama, pa istražite kako da ispunite sopstvena očekivanja. Tek počinje mart, vreme je na Vašoj strani!

planiranje letovanja

 
 
 
 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.