Zašto je voz bolja opcija u vreme letnjih gužvi na granicama?

Mesec jul smo ostavili iza nas i sa njim kilometarske redove na graničnim prelazima. Ukoliko na godišnji odmor idete u avgustu, naoružajte se strpljenjem, jer su gužve na granicama nezaobilazne. Moguća alternativa je putovanje vozom, a evo i zašto.

medjunarodni voz budimpesta

Fiksno vreme zadržavanja na graničnim prelazima

Svaki međunarodni voz ima tačno određeno vreme koje provodi na graničnom prelazu, tako da se ne može desiti da se, zbog pasoške kontrole ili carine, putovanje vozom oduži na nekoliko sati. Kao što je svako od nas verovatno već iskusio, čekanje autobusa na graničnom prelazu i te kako zavisi od drugih faktora (autobusa).

 

Voz za Budimpeštu

Fiksno zadržavanje međunarodnog voza za Budimpeštu je 42 minuta na srpskom prelazu u Subotici i 30 minuta na mađarskom graničnom punktu u Kelebiji. S obzirom na vesti u vezi sa dugim čekanjem na mađarskim granicama, koje poslednjih dana stižu sa drumskog graničnog prelaza, ovo deluje kao povoljna alternativa.

Voz Beograd Bar

Iako su vozovi na relaciji Beograd Bar nedavno imali problema sa naponom na mreži, renovirana barska pruga bi trebalo da bude odlično rešenje za putovanje do crnogorskog primorja bez velikog čekanja na graničnom prelazu. Fiksno vreme stajanja pri pasoškoj kontroli i carini na srpskoj strani je 30 minuta u Vrbnici, a 34 minuta sa crnogorske strane u Bijelom Polju.

Svaki vid putovanja ima svoje prednosti i mane, pa je, na primer, železnički prevoz u Srbiji je i dalje sporiji od autobuskog. Sa druge strane, vremena koja su autobuski prevoznici predvideli za stizanje na destinaciju se u vreme letnjih gužvi moraju uzeti sa rezervom. Ukoliko ne volite duga zadržavanja na graničnim prelazima, voz je možda povoljnija opcija.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.