Zašto treba posetiti Milano?

Ako još niste izabrali sledeću destinaciju za putovanje, pročitajte šta sve možete videti u Milanu, možda vam zagolica maštu pa se sa Polaskom uputite baš tamo!

zasto treba posetiti milano, polazak

Iako se mnogi odluče za Veneciju i Rim, Milano ima mnogo toga da ponudi. Putovanje u Milano neće biti isto ako propustite ove znamenitosti:

Bosco Verticale iliti Zelena zgrada sa svojih 800 stabala i 14 000 biljaka na fasadi proglašena je najinovativnijom zgradom za 2014.godinu. Sastoji se od dve kule koje svojim zelenilom štite stanare od smoga. Drveće je uglavnom listopadno, pa leti pravi prijatan zaklon od sunca, dok  zimi gole grane drveća propuštaju svetlost unutra.

Zelena zgrada Milano

Foto: Giovanni Nardi

3 najpoznatije turističke atrakcije u Milanu:

Duomo di Milano - katedrala u baroknom stilu izgrađena od mermera sa 3400 statua i ekstravagantnim detaljima impresioniraće i najravnodušnije posetioce. Izgradnja katedrale trajala je kroz 5 vekova uz smenjivanje mnogih arhitekti i umetnika, vajara i radnika. Sa terasa na krovu pred vama će se ukazati ceo prostrani Milano.

katedrala Milano

Galleria Vittorio Emanuele - najstariji aktivni šoping centar u Italiji izgrađen je u 19 veku. Na ulazu u zgradu se nalazi trijumfalni luk koji vas mami da uđete, a unutra će vas oduševiti krov od gvožđa i stakla. Ovo mesto je nakon početnog negodovanja javnosti postalo toliko popularno da su ga prozvali ‘’dnevna soba Milana’’.

galerija Milano

Teatro alla Scala - je jedna od najuvaženijih operskih kuća u svetu. Sagrađena je po nalogu Marije Terezije. Repertoar je vrlo zanimljiv i osim svetskih favorita često se prikazuju i manje poznata dela. Kompozitor Đuzepe Verdi je bio blisko povezan sa operskom kućom u 19. veku, a Scala je doživela najlepši period svog postojanja kada je na mestu umetničkog direktora bio Arturo Toskanini.

la scala milan

Osim poznatijih milanskih muzeja kao što su: Pinacoteca Ambrosiana gde možete videti Leonardove kodekse i remek-delo Karavađa, Museo di Storia Naturale, prirodnjački muzej gde su izložene kosti dinosaurusa posetite i alternativnije muzeje poput:

  • Museo della Scienza e della Tecnica gde su Da Vinčijevi crteži mašinskih modela postali realnost
  • Wow Spazio Fumetto - muzej posvećen stripovima, ilustracijama i literaturi uopšte
  • Pirelli HangarBiocca, nekadašnja fabrika lokomotiva pretvorena u instituciju savremene umetnosti sa izložbama italijanskih i svetskih umetnika svake godine sa besplatnim ulazom

10 Corso Como - kombinacija visoke mode, umetničke galerije, knjižare i kafea je jedno od najpomodnijih mesta u Milanu. Kreirana od strane Karle Sozani, sestre glavne urednice italijanskog Vogue-a, ova šoping destinacija je omiljena među modnom elitom. U mikro svetu 10 Corso Como održavaju se i izložbe raznih umetnika. Ako ste knjigoljupci obavezno svratite u knjižaru i prelistajte knjige raznih tematika, od umetnosti i fotografije do mode. Nakon šopinga i razgledanja možete birati mesto za opuštanje između kafea sa divnom baštom i terase na krovu koja ne samo da ima lep pogled na Milano već i savremene skulpture i keramike Krisa Ruhsa.

terasa como corso milano

 

Kako do Milana?

Na Polasku možete kupiti autobuske karte za Milano brzo i jednostavno, bez čekanja u redu.

Popularni izleti iz Milana:

Bernina Express & St.Moritz Day Tour from Milan

From Milan: Lake Como Day Trip

Venice: Full-Day Trip from Milan with Guided City Tour

Verona & Lake Garda Day Trip from Milan

Genova & Portofino Full-Day Tour from Milan

Cinque Terre Day Tour from Milan

Milan 48-Hour City Pass: Discover Milan With One Card

Gde odsesti u Milanu?

Ovde možete pogledati spisak najrazličitijih hotela i apartmana u Milanu.

Da li ste već bili u Milanu? Kakvi su vaši utisci? Ako jeste ostavite komentar, ako niste, šta čekate? Pravac Milano! Autobuske karte za Milano su dostupne na Polasku. :)

polazak autobuske karte

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.