Jeftina putovanja - 4 sajta za pronalaženje smeštaja

Zahvaljujući informacijama koje su nam danas dostupne na internetu, sve više ljudi shvata da su aranžmani koje nude agencije ponekad i višestruko skuplji od putovanja u sopstvenoj režiji.

A organizovati takvo putovanje, danas je lakše nego ikad.

Ako i vi želite da putujete u sopstvenoj režiji, osim što ćete uštedeti značajnu sumu novce, biće to i sjajan način da probudite avanturistu u sebi.

 

Najznačajnije stavke na koje treba da mislite i na koje će vam otići dobar deo budžeta jestu prevoz i smeštaj. Na sajtu Polazak.rs možete kupiti autobuske karte za mnogo atraktivnih destinacija, a izdvojili smo i nekoliko najpopularnijih platformi na kojima možete pronaći prenoćište po povoljnim cenama:

 

Couchsurfing

Ako želite da pronađete besplatan smeštaj, a da se i malo bliže upoznate sa lokalcima na destinaciji, Couchsurfing je jedan od najboljih načina.

Recimo, preko Couchsurfing-a možete rezervisati “kauč” u nečijoj dnevnoj sobi, a uz njega često dobijate i domaćina koji će sa vama provesti neko vreme i pomoći vam da bolje upoznate kraj u koji ste došli.

Couchsurfing sajtovi za jeftina putovanja

 

Ovo zvuči i pomalo riskantno, ali domaćini na ovoj platformi su najčešće i sami putnici, tako da su verovatno već prošli kroz isto to što vi prolazite.

Recenzije na sajtu su potpuno transparentne i obavezno obratite pažnju na njih kada birate domaćina, pogotovo ako putujete potpuno sami. Birajte one koji su popunili svoje profile, imaju fotografiju, eventualno prošli verifikaciju i imaju dobre komentare.

 

autobus beograd berlin jeftina putovanja

 

Hostelworld

Na platformi Hostelworld možete pronaći najveći izbor hostela i odabrati ono što vam najviše odgovara.

Za razliku od Couchsurfinga, gde ćete najviše komunikacije imati sa domaćinima, u hostelima imate priliku da upoznate (svetske) putnika kao što ste vi. Iako neki hostele posmatraju kao smeštaj za omladinu, u višekrevetnim sobama možete sresti ljude svih uzrasta.

Hostelworld - smestaj za jeftina putovanja

 

Prošlo je vreme kada su hosteli važili za ne tako komformnu niskobudžetnu opciju. Hosteli su sada u nekim slučajevima opremljeni bolje od nekih hotela i imaju recepciju, bar, wi-fi, velika kupatila, a često nude i jednokrevetne i dvokrevetne sobe. 

 

Autobus Beograd Trst jeftina putovanja

 

AirBnb

Iako je ideja o AirBnb-a započeta u skromnijoj varijanti (najčešće tako što su lokalci izdavali turistima sobe u stanovima u kojima žive), ovde se sada mogu pronaći i najluksuznije opcije za smeštaj.

Što se cena tiče, ovaj smeštaj je nešto između hotela i hostela.

Airbnb - sajtovi za jeftina putovanja

 

Ako putujete sami, rentiranje celog stana i neće biti najjeftinija moguća opcija, ali u slučaju da putujete u društvu, na AirBnb-u možete odabrati luksuzni apartman koji ćete platiti manje nego standardne sobe u nekom hotelu.

Smeštaj preko AirBnb-a je odličan i ako planirate da sami spremate hranu i koristite kuhinju.

 

Autobus beograd budimpesta - jeftina putovanja

 

Booking

Booking je platforma koju putnici najčešće koriste u potrazi za hotelima i apartmanima, ali se ovde u manjem broju mogu pronaći i ostali tipovi smeštaja: hosteli, pansioni, moteli, kampovi itd.

Ova platforma je zanimljiva i jer nudi razne filtere spram kojih možete selektovati smeštaj.

Booking - sajtovi za jeftina putovanja

 

Kada odaberete destinaciju, ponudu možete sortirati prema ceni, broju zvezdica, ocenama putnika, i udaljenosti od centra destinacije.

Takođe, Booking će vas obavestiti i ako su neke smeštajne jedinice na popustu i koliko ih je još ostalo slobodnih u terminu vašeg putovanja. Ova platforma je naročito popularna jer nudi opciju besplatne rezervacije, odloženog plaćanja i besplatnog otkazivanja smeštaja.

 

Beograd Bec jeftina putovanja

 

Ako već niste, testirajte neku od ovih platformi kada sledeći put odlučite da otputujete. Smeštaj i prevoz su glavni troškovi na putovanju i značiće vam ukoliko uspete da ih platite manje nego što ste planirali.

Ušteđenim novcem se uvek možete počastiti nekim lokalnim specijalitetom ili jednom dodatnom noći u pristupačnom, a dovoljno udobnom krevetu.

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.