Stanica - Beograd BAS

Adresa: Železnička 4
Web: bas.rs
Telefon: +381 11 2636 299
Informacija: Radno vreme blagajne: 00:00 - 24:00
KOLASIN
Lapovo
13:25
--
--
LASTA
Mladenovac
Vlaško Polje (Vlaška kod Mladenovca)
13:25
--
--
OZLEMTS
Berane
Kraljevo
13:30
--
--
LASTRA
Lazarevac
Lipovica (Barajevo)
13:30
--
--
LASTA
Sombor
Zemun (Beograd)
13:30
--
--
RAKETAB
Loznica
Šabac
13:30
--
--
LASTA
Mladenovac
Beli Potok kod Beograda
13:30
--
--
STUPVRS
Vršac
Pančevo
13:30
--
--
BANATTR
Novi Bečej
Zrenjanin
13:30
--
--
JPATPKI
Kikinda
Zrenjanin
13:30
--
--
LIKABIM
Stari Banovci
Zemun (Beograd)
13:33
--
--
NISXPRS
Bujanovac
Niš
13:40
--
--
LASTA
Smederevo
Boleč
13:40
--
--
SIMPLON
Batočina
13:40
--
--
LASTRA
Lazarevac
Lipovica (Barajevo)
13:45
--
--
LASTA
Donji Tovarnik
Petrovčić
13:45
--
--
LASTA
Valjevo
Umka
13:45
--
--
ARRIVA
Žagubica
Požarevac
13:45
--
--
RAKETAB
Bajina Bašta
Šabac
13:45
--
--
ATPPAN
Pančevo
13:45
--
--
BANBUS
Sokobanja
Aleksinac
13:45
--
--
TANDEMS
Vrbeštica
Parteš
13:45
--
--
NIKOLIC
Zaječar
Metovnica
13:45
--
--
MASTERB
Ruma
Šimanovci
13:45
--
--
UNACOP
Kragujevac
13:45
--
--

Stanice

Stanice sa kojih otpočinjemo, ili na njima završavamo putovanja ključne su za planiranje putovanja, a važno je znati njihov tačan naziv, lokaciju i da li baš nju koristi željena autobuska ili železnička linija. U suprotnom, možete čekati na pogrešnom mestu i propustiti svoj autobus ili voz.

Međutim, postoji više vrsta tih tačaka koje jednom rečju zovemo stanice: autobusko stajalište (mesto na putu ili ulici gde autobus staje, obično bez mogućnosti kupovine karata), autobuska stanica (veći objekat sa zgradom, peronima, toaletima, restoranima...), železničko stajalište (peron na kojem se zaustavljaju vozovi, obično bez zgrade i mogućnosti za kupovinu karata), železnička stanica (mesto na kojem staju vozovi, otpočinju i završavaju putovanja, obično sa više koloseka, staničnom zgradom, otpavnicima, šalterima za prodaju karata i informacije...).

Na ovoj stranici želimo da približimo putnicima informacije o autobuskim stanicama i stajalištima u prigradskom, međugradskom prevozu kao i za one stanice gde se u međunarodnom prevozu vrši prijem putnika.

U većim gradovima ima više stanica ili za isto stajalište postoji više lokacija (sa obe strane ulice, raskrsnice, ili su pak dve ili više stanica naninaze u jednom redu...), postoje i gradovi sa više autobuskih stanica i ima primera gde autobuska stanica nosi identični naziv sa železničkom stanicom. Lokacija, usluge stanice i pristup stanicama javnim prevozom ili sopstvenim kolima je informacija od ključnog značaja svakom putniku. Za svaku stanicu nudimo osnovnu informaciju o tačnoj adresi, broju telefona, radu blagajne i ostalim uslugama koja stanica pruža svojim putnicima. Osim ovih podataka nastojimo da dajemo informaciju o javnom prevozu i pristupu autobuskoj stanici. Ukoliko raspolažemo informacijom u opisu stanice dodate su i informacije o minimalnom vremenu za prelazak na drugu stanicu. Na primer u Beogradu tri ključne stanice se nalaze blizu jeda druge. Na primer ako stižemo vozom na Glavnu železničku stanicu ali putujemo dalje sa autobuske stanice BAS ili autobuske stanice Lasta, informacija o vremenu transfera može da bude presudna da bi odgovarajuće planirali naše putovanje i presedanje.

Osim stanice u Srbiji, cilj nam je da pružimo tačnu informaciju o svim stanicama u inostranstvu gde autobuski prevoznici primaju putnike. Po Evropi često nema zvaničnih autobuskih stanica, nego kao stajalište služe benzinske pumpe ili parkinzi. Smatramo da lokalizacijom ovih objekata i objavljivanjem osnovnih informacija, služimo našim korisnicima, kao što to činimo sa objavljivanjem redova vožnji.

S obzirom na količinu autobuskih stanica i stajališta, na ovoj bazi podataka radićemo kontinuirano, korak po korak proširivši broj autobuskih stanica. U ovom poduhvatu računamo i na pomoć naših korisnika čije su informacije sa terena dobrodošle radi što boljeg i korektnijeg informisanja budućih putnika.