О нама

Наша визија је да посредством нашег сервиса подстакнемо развој јавног саобраћаја у Србији.

Наша мисија је створити онлине сервис путницима који нуди могућност да се ефективно и ефикасно обави све што им је неопходно пред путовање, од планирања пута, па све до резервације седишта и куповине карата.

Polazak

Идеја о сајту за информисање путника о редовима вожње родила се не тако давне 2010. године. Неколико година касније, поносно стајемо пред вас са сајтом Polazak, нашим младим, а опет у својој области јединственим пројектом који одлучно гурамо ка адолесцентској фази и пунолетству. На том путу циљ је од самог почетка па до данас остао доследан - створити визуелно атрактиван и функционалан сајт који ће свим путницима служити да се на најефикаснији и најбржи начин информишу о свим линијама које реализују регистровани превозници на територији Србије, региона, али и шире.

Саобраћај у нашем окружењу данас неповратно тежи да прихвати све погодности модерне технологије и интернета. Због уверења да је и друмски саобраћај у Србији спреман да закорачи у интернет еру, увек ћемо тежити стварању савршено избалансиране формуле стечених знања и искустава и неограничених могућности које савремена технологија ставља пред нас. Све то како бисмо за вас отворили врата наших виртуелних перона и на њих поставили најбоља возила реномираних и најиновативнијих превозника. Тада ћемо бити у могућности да заједничким снагама креирамо јединствен, повезан и уигран систем јавног саобраћаја у служби и на радост сваког путника, као и оних фирми које су спремне да препознају и прихвате вредности модерног пословања.

Ко смо ми?

Ми смо пре свега, као и наши корисници, путници у јавном саобраћају. Волимо да кажемо да смо вођени жељом да креирамо паметни систем јавног саобраћаја који је способан да уочава, предвиђа и задовољава све потребе путника на дневној бази. И једно је сигурно, нећемо бити спремни да прихватимо било каква решења која ни ми сами, као корисници јавног превоза, не бисмо уживали користећи.

На спровођењу те идеје у дело свакодневно за вас ради вишечлани тим правника, дизајнера, архитеката, саобраћајних стручњака и економиста, који настоји да сваки нови дан искористи максимално у циљу стварања јединственог сервиса за путнике, који ће на једном месту сабрати све потребне информације о редовима вожње, аутобуским станицама, превозницима, као и најекслузивније новости и занимљивости из света саобраћаја, са бројних изложби и манифестација, конференција и слично. Тежимо ка томе да кроз пружање поузданих и прецизних информација одржимо статус планера путовања, путем ког су путници у могућности да добијају корисне подакте о свим потребним аспектима припреме и реализације путовања.

Наши корисници

Од првог дана, наш приоритет су били и остали наши (са)путници. Из тог разлога смо увек тежили да вам у знак захвалности на указаном поверењу узвратимо најпоузданијим информацијама о свим линијама, које на дневној бази проверавамо са превозницима и моментално  ажурирамо. У томе не бисмо успели без ваше помоћи. Polazak тим има свакодневну комуникацију са својим корисницима, за вас смо увек доступни и спремни да чујемо ваше сугестије и критике, како бисмо били још бољи у настојању да испунимо ваша очекивања и потребе. У жељи да се још више приближимо својим корисницима, присутни смо и на друштвеним мрежама, Facebook, Twitter, Google Plus, где вам обезбеђујемо најактуелније новости из света саобраћаја, као и обавештења о изменама и унапређењима на нашем сајту.

Време наших корисника је драгоцено, из тог разлога је сваки детаљ на сајту развијан са пуно пажње како бисмо вам омогућили да у само неколико корака можете добити све потребне информације и испланирати своје путовање. Опције “Датум”, “Време” и “Преко” омогућују да у најкраћем року лоцирате полазак који вам највише одговара, без бескрајних листања конфузних табела, док додатне могућности попут “Без преседања” омогућују да испланирате да ли ћете до тражене дестинације путовати са преседањем или директно. Уколико се одлучите за претрагу са преседањима, систем ће за вас наћи најоптималније решење како да стигнете до тражене дестинације, чак и уколико до ње не постоји директна веза.
 

Користимо колачиће за персонализацију садржаја и огласа, пружање функција друштвених медија и анализирање саобраћаја.
Користимо колачиће за персонализацију садржаја и огласа.