5 dolog, amiről lemardhattok Bécsben - de mi nem javasoljuk

Az ősz színei felpezsdítik Bécs utcáit az év ezen szakaszában, ráadásul ilyenkor városszerte számos izgalmas eseményt szerveznek, ami különösen vonzóvá teszi asz osztrák fővárost. Mivel közkedvelt úti cél, amikor szeretnénk egy kicsit megszökni valahová a hétvégére, összeszedtünk 5 olyan eseményt, amiért érdemes ellátogatni Bécsbe.

 

1. Viennale

A Veinnale idén október 25-től November 8-ig kerül megrendezésre.

A filmfesztivál ideje alatt a város több helyszínen is megtekinthetőek az év izgalmas független filmjei.

Ha az idő hűvösre fordul, a meleg és kényelmes mozitermek várják a látogatókat. Az osztrák filmek mellett műsorra kerülnek a legjobb alkotások a világ minden tájáról.

 

2. Ünnepségsorozat Ausztria Nemzeti Napján

Október 26. különleges nap az osztrákok számára, melyet a városban több helyen is megünnepelnek. 1955-ben, ezen a napon vált az ország függetlenné, és politikailag semlegessé, amikor az összes idegen csapat elhagyta az országot a második világháború után.

Ennek emlékére katonai kiállítást mutatnak be a Heldenplatz téren, az ünnepi parádé résztvevői pedig végigsétálnak a híres Ringstrasse utcán. A Nemzeti Napon sok múzeum kedvezményes áron kínál belépőket, sőt még az osztrák elnöki kabinet is nyitva lesz a látogatók előtt.

                                                                                                                       

 

3. Schönbrunn parkjai

Amellett, hogy a fák lenyűgöző színekben pompáznak, az ősz azért is kiváló alkalom Schönbrunn meglátogatására, mivel ilyenkor jóval kevesebb turista jár erre, akik egyébként elárasztják ezt a városrészt.

A park kapui már fél 7-kor nyitva állnak, a belépés e zöld oázisba pedig ingyenes. Még ha nem is tervezitek, hogy közelebbről megnézitek magatoknak Schönbrunnt, innen gyönyörű kilátás nyílik rá.

Az osztrák barokk építészet virágkorában, a 18. században épült vár még ma is csodálatosan néz ki

 

                                                                                 

                                                                                                                                  A Schönbrunn vár Bécsben

 

 

4. Duna-torony

 

Egyedülálló kilátás tárul a látogatók elé az egész városra a 252 méter magas toronyból. Innen egész más nézőpontból figyelhetik meg az osztrák főváros Duna kerületét.

A kilátón kívül két étterem is megtalálható itt, a torony tetején pedig antennák vannak elhelyezve, a rádióállomások, és mobil szolgáltatók részére.

 

 

Az őszi osztrák konyha forró finomságai

 

Tökleves nélkül elképzelhetetlen az őszi osztrák konyha, melyet a helyiek leggyakrabban Stájerországból származó tökolajjal ízesítenek.

Amennyiben szeretnétek egy kicsit felmelegedni, miközben Bécs utcáit járjátok, térjetek be valamelyik helyi étterembe, és rendeljetek egy tányérral.  

Akik jobban szeretnek valamit futtában bekapni, azoknak kiváló megoldás a hagyományos utcai standokon kapható sült krumpli, vagy sült gesztenye.

 

 

Mindez csak néhány programtipp, amely szebbé és élvezetesebbé teheti az őszi kirándulást Bécsben. Az osztrák város ennél sokkal többet kínál, a legszebb emlékekre pedig úgy tehettek szert, ha nyakatokba veszitek a várost, és ti magatok fedezitek fel rejtett szépségeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.