Tavaszi utazások - Merre vedd az irányt Húsvétkor és május elsején?

A tavasz ideális időszak Európa legszebb úti céljainak felfedezésére. Adjátok meg a módját a Húsvét és majális megünneplésének! Találjátok ki még ma hová utaztok el legközelebb, a polazak utazástervezője segítségével.

 

Velencei kirándulás

A május elsejei utazást kezdjétek egy hajókázással a Grand csatornán; a vízi taxi (vaporetto 1 járat) tökéletes lehetőséget nyújt Velence első megtekintésére, képzeletben feltérképezhetitek a várost, és megjegyezhetitek a helyeket, amelyeket további ottlétetek során meg szeretnétek látogatni.

 

A Szent Márk tér és bazilika látványosságai lenyűgözőek, a nézelődés után pedig egy kiadós sétát ajánlunk Velence legrégebbi hídjáig, a Ponte de Rialtoig, a mellette található piacon pedig megkóstolhatjátok a jellegzetes velencei utcai ételeket.

 

A könyvkedvelők számára kihagyhatatlan az Acqua Alta könyvesbolt, melynek az az érdekessége, hogy a könyveket itt nemcsak olvasásra használják, a lépcsők is azokból készültek, és a falakat is azok borítják. Hiszed vagy sem, a gyakori árvizek miatt, a könyveket kádakban és gondolákban őrzik! Az autóbuszjegy Velencébe megvásárolható a honlapunkon.

 

                         A kedvező szállásokról szóló információk itt megtekinthetők.

Utazás-Belgrád-Velence

 

     Utazás Amszterdamba

 

Ismersz olyan személyt, aki Amszterdamból csalódottan tért vissza? Nem? Mindjárt gondoltuk! Ebben a városban egész biztosan bárki megtalálja a kedvére való szórakozást! Minden kalandvágyó világutazónak legalább egyszer látnia kell, a felejthetetlen időtöltés garantált! Ideális úti cél családi kiruccanásokhoz is, a város rengeteg kulturális programmal kecsegtet, híres múzeumaiban is temérdek a látnivaló. Amennyiben Amszterdam szerepel a te bakancslistádon is, itt a remek alkalom! Az évnek ebben a szakaszában a legszebb, a jegyedet a tavaszi amszterdami utazáshoz pedig megvásárolhatod online.

 

             Belgrád – Amszterdam bővebben itt olvasható.

 

           Találjatok olcsó hoteleket Amszterdamban a következő oldalon.

 

Tavaszi-utazáse-Belgrád-Amszterdam

                                                                                                                 Spliti hajókázás

Szereted a bulikat, a koktélokat és a mozgalmas éjszakai életet? Akkor neked Splitet ajánljuk, mely ideális hely a tavaszi szünet eltöltésére, a szórakozni vágyó fiatalok számára. A szokványos klubok és diszkók mellett hajós bulik is kínálkoznak, az őrületes tombolás végeztével pedig pihenhettek egy jót a fedélzeten, élvezve a tavaszi nap sugarait.

 

 

Azok számára, akiknek marad energiájuk a nappali tevékenységekre is, ajánlunk egy dubrovniki (avagy King’s Landing-i azoknak, akik szeretik a Trónok harcát) kiruccanást. A városban számos múzeum, fesztivál, étterem és kocsma található. A Krka nemzeti parkban élvezhetitek a vízesés megnyugtató moraját, vagy ellátogathattok a klisi várba, ahol egy különleges Trónok harca túrán is részt vehettek. A vár a kultikus soroztat egyik forgatási helyszíne, pontosabban Meereen városáé. Ha úgy érzed készen állsz a fergeteges bulikra, e-jegyedet Splitbe itt foglalhatod le

 

  A legjobb szállást Splitben itt tekintheted meg.

 

Autóbusz-Splitbe

                                   

               Hétvégi utazás : Belgrád-Pozsony-Prága

 

Ha szeretsz kirándulni, és hátizsákoddal ismeretlen helyeket felfedezni, a Belgrád-Pozsony-Prága útvonal egy tökéletes kaland lesz számodra.

 

Szlovákia fővárosa, Pozony, különleges helyen fekszik Ausztria és Magyarország között, gyakran átutazó állomás a Prágából Budapest felé megtett úton, ám önmagában is rendkívül érdekes város, melyet érdemes közelebbről is megismerni. Legnépszerűbb látványosságai közé tartozik az UFO híd, a világ 7. leghosszabb függőhídja, a Szent Márton katedrális, mely 19 király és királynő megkoronázásnak szolgált helyszínéül, az art nouveau stílusban épült, pasztell színekben pompázó Kék templom. Amikor már elfáradtál a városnéző sétában, pihenésként térj be az Urban Space kávézóba és könyvesboltba, mely amellett, hogy lenyűgözően van berendezve, kiváló kávéval, és angol nyelvű könyvek nagy választékával szolgál.

 

Hasonlítsd össze a népszerű hoteleket Pozsonyban.

Autóbusz-Pozsonyba

 

 

Prága megismerésének egyik legjobb módja a városnéző séta, mely által megcsodálhatod a város gyönyörű építészeti alkotásait, és leginkább átérezheted tavaszi hangulatát. Látogass el a prágai udvarba, a világ legnagyobb középkori várába. Franz Kafka Prágában született, ha tisztelője vagy, térj be a Kafka múzeumba, vagy indulj városnéző körútra „Kafka szemén keresztül”. A 90-es években épült táncoló ház is egy rendkívül érdekes építészeti látványosság, mely teljes kontrasztot képez a környék épületeinek barokk és art nouveau stílusával. Úgy vélik, a ház egy táncoló párra hasonlít, és eleinte a helyi lakosság ellentmondásos véleménnyel volt róla, ma már azonban el sem lehet képzelni Prágát nélküle. A Lasta járataival könnyedén és biztonságosan eljuthatsz Prágába és Pozsonyba.

 

 Itt megtekintheted melyek a legkedvezőbb hotelek Prágában.

Autóbusz-Prágába

 

Töltsd a Húsvétot és Május 1.-ét egy élvezetes utazás kereteiben Európán keresztül. A polazak csapat kellemes ünnepeket kíván!

polazak-jeftine-autobuske-karte

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.