Top 3 úti cél a tökéletes őszi kiránduláshoz

A ti barátaitok is köszöntötték a közösségi médiákban az október hónapot, az ősz színeinek örvendezve? Nem csoda, az évnek ebben a szakaszában a természet különösen fotogénné válik, az utcákról pedig eltűnik a nyáron megszokott tömeg. Mindazoknak, akik épp a következő kalandjukon törik a fejüket, bemutatjuk az általunk kiválasztott három legszebb őszi úti célt:

 

SZALONIKI

 

Görögország második legnagyobb városa, Szaloniki, kiváló programokkal kecsegtet, akár kulturális és történelmi látványosságok után kutattok, akár egyszerűen csak pihenni szeretnétek az Égei-tenger partján. 

Szalonikiben az őszi hőmérséklet (nappali átlag 21°C szeptemberben és 7 °C  novemberben) és a napos idő lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap nagyrészét a szabadban töltsétek.

Használjátok ki a napot, látogassátok meg a város főbb látványosságait, mondjuk a Bizánci Kultúra Múzemát, vagy a Rotunda templomot.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                     

 

Emellett remek lehetőség nyílik arra, hogy megpihenjetek Szaloniki strandjain, melyek akkor a legszebbek, amikor nincs rajtuk egy lélek sem.

 

BERN

 

Amikor már késő van a Földközi-tengerben való fürdőzéshez, az alpesi sieléshez viszont még túl korán, tökéletes az időpont egy svájci hosszúhétvéghez. 

Abban az időszakban, amikor a természeti tájak színeiket váltják, ez az ország a fényképészet szerelemeseinek leghőbb álma.

Bern városa, a maga zöld oázisaival, kitűnő választás lehet azok számára, akik egyszerre vágynak városi üdülésre, és arra, hogy a természetbe menekülhessenek.

A város legszebb parkja a Rose Garden, melyben a svájciak több mint 200 rózsafajt tartanak számon, még 1765-ben épült ki. Emellett, innen tárul a látogatók elé a legszebb kilátás az Aare folyóra, és az óváros központjára.

 

                                                                      

 

BÉCS

 

Ha kíváncsiak vagytok Ausztria nemmindenapi oldalára, Bécsben, mind közül az őszi hónapok a legérdekesebbek.

Az osztrákok október 26-án ünneplik Nemzeti napjukat, ha ilyenkor a fővárosban találjátok magatokat, lehetőségetek nyílik különböző ünnepségeken és parádékon részt venni városszerte. Mindössze néhány nappal később, a híres Práter lesz a házigazdája egy egész másfajta mókának, a Boszorkányok éjszakájának (október 31.)

Ez csak néhány a város őszi attrakciói közül, és amikor már azt hiszitek eléggé megismertétek, Bécs újabb meglepetésekkel tud szolgálni.

 

                                                                      

 

 

Amint látjátok, az ősz remek lehetőségeket nyújt az európai városok felfedezésére. Az igazi kalandorok idén is felkerekednek, és megtalálják maguknak a legjobb őszi úti célokat. Ne feledjétek, honlapunkon megtalálhatjátok az aktuális autóbusz és vonat menetrendet.

 

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.