O nama

Naša vizija je da posredstvom našeg servisa podstaknemo razvoj javnog saobraćaja u Srbiji.

Naša misija je stvoriti online servis putnicima koji nudi mogućnost da se efektivno i efikasno obavi sve što im je neophodno pred putovanje, od planiranja puta, pa sve do rezervacije sedišta i kupovine karata.

Polazak

Ideja o sajtu za informisanje putnika o redovima vožnje rodila se ne tako davne 2010. godine. Nekoliko godina kasnije, ponosno stajemo pred vas sa sajtom Polazak, našim mladim, a opet u svojoj oblasti jedinstvenim projektom koji odlučno guramo ka adolescentskoj fazi i punoletstvu. Na tom putu cilj je od samog početka pa do danas ostao dosledan - stvoriti vizuelno atraktivan i funkcionalan sajt koji će svim putnicima služiti da se na najefikasniji i najbrži način informišu o svim linijama autobusa i vozova koje realizuju registrovani prevoznici na teritoriji Srbije, regiona, ali i šire.

Svaka linija koju nađete na sajtu Polazak je registrovana i odobrena od strane nadležnog Ministarstva i Privredne Komore Srbije. Na taj način vam garantujemo da putujete sigurno i bezbedno sa pouzdanim i iskusnim prevoznicima, koji imaju važeće dozvole za prevoz putnika.

Saobraćaj u našem okruženju danas nepovratno teži da prihvati sve pogodnosti moderne tehnologije i interneta. Zbog uverenja da su i drumski i železnički saobraćaj u Srbiji spremni da zakorače u internet eru, uvek ćemo težiti stvaranju savršeno izbalansirane formule stečenih znanja i iskustava i neograničenih mogućnosti koje savremena tehnologija stavlja pred nas. Sve to kako bismo za vas otvorili vrata naših virtuelnih perona i na njih postavili najbolja vozila renomiranih i najinovativnijih prevoznika. Tada ćemo biti u mogućnosti da zajedničkim snagama kreiramo jedinstven, povezan i uigran intermodalni sistem javnog saobraćaja u službi i na radost svakog putnika, kao i onih firmi koje su spremne da prepoznaju i prihvate vrednosti modernog poslovanja.

Ko smo mi?

Mi smo pre svega, kao i naši korisnici, putnici u javnom saobraćaju. Volimo da kažemo da smo vođeni željom da kreiramo pametni sistem javnog saobraćaja koji je sposoban da uočava, predviđa i zadovoljava sve potrebe putnika na dnevnoj bazi. I jedno je sigurno, nećemo biti spremni da prihvatimo bilo kakva rešenja koja ni mi sami, kao korisnici javnog prevoza, ne bismo uživali koristeći.

Na sprovođenju te ideje u delo svakodnevno za vas radi višečlani tim pravnika, dizajnera, arhitekata, saobraćajnih stručnjaka i ekonomista, koji nastoji da svaki novi dan iskoristi maksimalno u cilju stvaranja jedinstvenog servisa za putnike, koji će na jednom mestu sabrati sve potrebne informacije o autobuskim i železničkim redovima vožnje, autobuskim stanicama, prevoznicima, kao i najeksluzivnije novosti i zanimljivosti iz sveta saobraćaja, sa brojnih izložbi i manifestacija, konferencija i slično. Težimo ka tome da kroz pružanje pouzdanih i preciznih informacija održimo status planera putovanja, putem kog su putnici u mogućnosti da dobijaju korisne podakte o svim potrebnim aspektima pripreme i realizacije putovanja.

Naši korisnici

Od prvog dana, naš prioritet su bili i ostali naši (sa)putnici. Iz tog razloga smo uvek težili da vam u znak zahvalnosti na ukazanom poverenju uzvratimo najpouzdanijim informacijama o svim linijama, koje na dnevnoj bazi proveravamo sa prevoznicima i momentalno ažuriramo. U tome ne bismo uspeli bez vaše pomoći. Polazak tim ima svakodnevnu komunikaciju sa svojim korisnicima, za vas smo uvek dostupni i spremni da čujemo vaše sugestije i kritike, kako bismo bili još bolji u nastojanju da ispunimo vaša očekivanja i potrebe. U želji da se još više približimo svojim korisnicima, prisutni smo i na društvenim mrežama, Facebook-u, Twitter-u, Google Plus-u, gde vam obezbeđujemo najaktuelnije novosti iz sveta saobraćaja, kao i obaveštenja o izmenama i unapređenjima na našem sajtu.

Vreme naših korisnika je dragoceno, iz tog razloga je svaki detalj na sajtu razvijan sa puno pažnje kako bismo vam omogućili da u samo nekoliko koraka možete dobiti sve potrebne informacije i isplanirati svoje putovanje. Opcije “Datum” i “Vreme” omogućuju da u najkraćem roku locirate polazak koji vam najviše odgovara, bez beskrajnih listanja konfuznih tabela, dok dodatne mogućnosti poput “Bez presedanja” omogućuju da isplanirate da li ćete do tražene destinacije putovati sa presedanjem ili direktno. Ukoliko se odlučite za pretragu sa presedanjima, sistem će za vas naći najoptimalnije rešenje kako da stignete do tražene destinacije, čak i ukoliko do nje ne postoji direktna veza.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.