Beč uvodi “ulice za decu”

U austrijskoj prestonici danas živi oko 1.8 miliona stanovnika, a pored Austrijanaca ovde su dom pronašli i mnogi došljaci iz raznih krajeva sveta. Kažu da u Beču žive državljani iz 181 zemlje, a Srbi čine 4% ukupnog stanovništva. Broj stanovnika u Beču se konstantno povećava, pa zbog toga grad često usvaja inovativne ideje o multifunkcionalnoj upotrebi javnog prostora. Jedan od najnovijih projekata te vrste, pod nazivom "Ulice u kojima deca imaju prednost" će uskoro biti realizovan.

bec autobuske karte

"Ulice u kojima deca imaju prednost" u Beču

Gradske vlasti Beča će u okviru novog projekta zatvoriti delove odabranih ulica za saobraćaj i nameniti ih isključivo dečijoj igri. Ovde će pravo prvenstva imati deca, a animatori i pedagozi će se truditi da ih animiraju i uključe u razne društvene igre. U Programe su smišljali pedagozi kako bi deci omogućili da usvajaju nove veštine i da se oživi dečija igra na otvorenom prostoru, pa će tako ovde mališani moći da se igraju loptom, da preskaču konopce, da žongliraju i da uče da voze bicikl.

Red vožnje za Beč

Ako planirate da provedete vikend u Beču, javni prevoz vam prema redu vožnje Beograd Beč nudi putovanje autobusom i vozom. Voz za Beč polazi svakog dana sa Glavne železničke stanice Beograd u 7:36h, a u Beč stiže u 19:21h. Za Beč polazi i nekoliko autobuskih prevoznika: Lukić Tours, Srbijatransport i Fudeks. Autobusi Fudeksa polaze sa BAS Beograd ponedeljkom, utorkom, petkom i subotom u 8:00h, a u Beč stižu u 17h. Autobuska karta u jednom smeru košta 3.000 din, a povratna iznosi 4.800 din.

Ukoliko nameravate da jedan vikend odvojite za porodičnu posetu Beču, dobro vam može doći red vožnje Polazak sa online prodajom autobuskih karata, kao i naš vodič kroz Beč.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.