Kuvano vino i božićni marketi: Magično zimsko putovanje u Prag

Prestonica Češke je privlačna tokom čitave godine, ali oko Božićnih praznika u ovom gradu vlada posebna atmosfera, pa mnogi kažu da je Prag najlepši baš tokom hladnijeg perioda godine. Otkrivamo kako stići ove zime u Prag i šta tamo ne smeš propustiti!

 

Od Beograda do Praga sredom, petkom i nedeljom

Ako je Češka ove zime i tvoja destinacija, u našem pretraživaču možeš pronaći sve autobuske polaske za Prag i Brno. Lasta za Češku ima polazak tri puta nedeljno iz Beograda, Novog Sada i Subotice, a svoju kartu možeš obezbediti u našoj online prodaji:

 

Beograd - Prag

 

Autobus za Prag ide preko Bratislave i sa BAS-a prema redovnom redu vožnje polazi sredom u 17:00, petkom u 14:00h i nedeljom u 8:00h, a putovanje na ovoj relaciji ukupno traje oko 14 sati. Red vožnje je nešto drugačiji tokom praznika, a o ažuriranim polascima za svaki datum uvek se možeš informisati u našem planeru putovanja, gde odmah možeš i da kupiš kartu online.

 

 

 

Nezaobilazne božićne pijace

U septembru ove godine, britanski Telegraf je božićne pijace u Pragu uvrstio među najlepše u Evropi. Najveće božićne markete u Pragu ćeš pronaći na Starom gradskom trgu i Vaclavskom trgu. Da atmosfera bude upotpunjena, na Starom gradskom trgu se svake godine postavlja i najveća praška jelka. Tokom decembra i januara nema boljeg mesta za probati popularni "Trdelník" (kod nas poznat kao "Odžak kolač")  u Pragu od božićne 'tezge' pod vedrim nebom. Osim toga, nema zime za one koji se u hladnim češkim noćima ugreju još i kuvanim vinom.

 

Klizanje u centru grada

Ako voliš zimske aktivnosti na otvorenom, onda bi svakako trebalo da prošetaš do malenog trga pod nazivom Ovocný trh. Ovo je jedno od najpopularnijih gradskih klizališta, a nalazi se nedaleko od Starog gradskog trga. Klizalište u ulici Ovocný trh je otvoreno tokom decembra i januara, a posebno je atraktivno jer je ulaz besplatan, dok se klizaljke mogu iznajmiti.


Obilazak glavnih obeležja Praga

Oni koji se zbog hladnog vremena ne prošetaju autentičnim delovima grada - mnogo propuštaju. Dovoljan je samo tanak sloj snežnog pokrivača da Prag postane grad iz bajke. Karlov most pod snegom izgleda neverovatno, a pogled na protestantsku crkvu Kostel Marie pred Tynem nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ne treba propustiti ni ples figura čuvenog astronomskog sata u centru grada, koji sve prisutne “hipnotiše” svakog punog sata.

 

Tokom zime, ovaj grad nudi veliki broj sadržaja, a mi smo izdvojili samo neke preporuke. Ako je Prag ove godine i tvoja zimska destinacija, proveri naš red vožnje i kupi svoju autobusku kartu online! Za kompletne informacije o gradu i događajima, proveri ponudu Turističke organizacije Praga, a mi ti želimo odličan provod!

 

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.