Petrovac na Moru: O plažama crvenkastog peska i cenama autobuskih karata

Jedan od najlepših delova crnogorske obale je niz plaža oko Petrovca! Ovaj kraj pripada budvanskoj rivijeri i na kupanje u Petrovac često dolaze i gosti koji letuju u nekom drugom jadranskom mestu.

petrovac na moru

Fotografija: http://www.petrovac.org/

Tri plaže: Petrovac, Buljarica, Lučice

Osim gradkse plaže, kod Petrovca se nalaze i plaža Lučice i Buljarica.Gradska plaža u Petrovcu je dugačka 600m i pesak je ovde neobične crvenkaste boje. Za one koji vole da se prošetaju ili da automobilom potraže plaže van naselja, okolina Petrovca nudi sjajnu alternativu. Ukoliko krenete u smeru ka Baru, prva plaža na koju nailazite je udaljena 500m od Petrovca, prelepe Lučice. Ovo je najmanja plaža u nizu, dugačka svega 220 m. Na dva kilometra od Petrovca ka Baru, nalazi se plaža Buljarica. Dugačka je skoro 2,5 km i do nje se može stići lepom pešačkom stazom koja vodi preko malenog poluostrva između Buljarice i Lučica.

Autobusom do Petrovca na Moru

Od Beograda do Petrovca svakodnevno saobraća nekoliko prevoznika. Autobus prevoznika Fudeks polazi svake večeri sa BAS Beograd u 19:45h i stiže u Petrovac narednog dana u 7:00h ujutru.

Pogledajte red vožnje Beograd – Petrovac na moru

Jadran Line Cetinje saobraća svakog drugog dana iz Kragujevca do Petrovca na moru. Autobus polazi u 19h sa AS Kragujevac, a dolazak u Petrovac je narednog dana u 7:00h ujutru.

Pogledajte red vožnje Kragujevac – Petrovac na moru

Cena autobuske karte za Petrovac na moru

Cena autobuske karte iz Beograda za Petrovac u jednom smeru iznosi 3.100 din za odrasle i 2.200 din za decu do 12 godina. Povratna karta prevoznika Fudeks na relaciji Beograd – Petrovac – Beograd iznosi 3.900 din. Autobuska karta od Kragujevca do Petrovca prevoznika Jadran Line za odrasle košta 2.705 din, a povratna karta na ovoj relaciji iznosi 3.935 din.

Autobuske karte iz Kragujevca i Beograda za Petrovac su dostupne u našoj online prodaji. Za bilo kakve nedoumice budite slobodni da nas kontaktirate!

Srećan put!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.