Pravilnik nagradne igre "Fotkaj i osvoji putovanje"

Pravila

  1. Pravo učešća u nagradnoj igri imaju samo osobe starije od 18 godina. Ukoliko je pobednik maloletna osoba, pravo nagrade se automatski prenosi na drugoplasiranog takmičara.
  2. Maloletna osoba ima mogućnost posrednog učestvovanja u nagradnoj igri isključivo ukoliko je kao takmičar registrovan roditelj ili staratelj, koji u slučaju pobede mora biti pratilac maloletnog lica na putovanje.
  3. Glasanje se odvija na Fejsbuk stranici Polazak.com. Pobednik u nagradnoj igri je autor fotografije – ili ima isključivo pravo raspolaganja slikom koja osvoji najveći broj glasova (lajkova).
  4. Autor ili vlasnik slike se slaže da Polazak.com stiče neograničeno pravo na korišćenje  svake slike koja učestvuje u nagradnoj igri.
  5. Zadatak koji moraju ispuniti učesnici je da u okviru aplikacije na Facebook stranici sajta Polazak.com objavi zanimljivu fotografiju sa letovanja. Prvenstvo imaju fotografije glavnih aktera kojima se na najkreativniji način pokazuju gde su letovali i kako su se tamo proveli. Slika treba publici koja će glasati da preporuči mesto u kome je takmičar letovao za svoj boravak tamo. Slika treba da bude dovoljno zanimljiva i jedinstvena da motiviše publiku da glasa baš za nju, to je najveći izazov.
  6. Da bi autor slike mogao da se prijavi za nagradnu igru, mora prethodno lajkovati Facebook stranicu Polazak.com, što važi i za glasače, koji moraju lajkovati stranicu da bi mogli da glasaju.
  7. Svako ima pravo da učestvuje samo sa jednom fotografijom. Ukoliko od istog autora pristigne veći broj fotografija, u igru ulazi samo ona koja nam je poslata prva.
  8. Minimalna rezolucija fotografiija kojom se takmičar prijavljuje je 400px u širinu.
  9. Vreme trajanja nagradne igre je od 23. septembra do 06. oktobra u ponoć.
  10. Ukoliko u vreme isteka nagradne igre postoje dva i/ili više učesnika sa istim brojem glasova, igra se samo za njih produžava za dodatna 24 sata.
  11. Fotografija sa najviše glasova će u ponoć poslednjeg dana biti proglašena za pobedničku i autoru će doneti dve povratne karte na Lastinoj redovnoj liniji Beograd-Brisel-Beograd, kao i dve karte belgijskih železnica na liniji Brisel-Kortrajk-Brisel, i ulaznice za Busworld Kortrijk 2015.
  12. Određivanje termina u kom učesnik može da iskoristi svoje nagradno putovanje odvija se u dogovoru sa organizatorom nagradne igre. 
  13. Pobednik mora dokumentovati svoj boravak na sajmu, fotografijama i kratkom reportažom po mogućnosti, kao dokaz da nije zloupotrebio nagradu.
  14. Polazak.com zadržava pravo isključenja iz igre takmičare:
  • Čije fotografije svojim sadržajem ne budu odgovorile na zadatu temu
  • Čije fotografije nisu u njegovom vlasništvu odnosno koje su zaštićene autorskim pravom
  • Čije fotografije u svom nazivu sadrže govor mržnje, psovke ili uvrede
  • Čije fotografije akumuliraju glasove sa lažnih profila, stranica za razmenu Like-ova i sl. 
  • Koji se prijavljuju pod lažnim imenom

15.Prilikom prijave za učestvovanje u nagradnoj igri, ustupate pravo internet portalu Polazak.com da koristi vašu fotografiju i ime u promotivne svrhe. 

Nije dozvoljeno

Govor mržnje (Zakon o javnom informisanju, čl.38.: “Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“), pretnje, psovke, vređanje i klevetanje.

  • Manipulacija glasovima (Like razmene, lažni profili i sl.) 
  • Objavljivanje materijala koji su zaštićeni autorskim pravom.
  • Objavljivanje pornografskih sadržaja.
  • Namerno objavljivanje sadržaja koji sadrže viruse ili slične štetne programe.
  • Sistematsko i namerno ometanje nagradne igre i ponavljanje istog komentara.
  • Korisnička imena koja su uvredljiva ili su usmerena protiv neke osobe ili grupe, i korisnička imena koja sadrže veb adresu.
  • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime nekog pravnog ili fizičkog lica.
  • Namerno promovisanje brendova i pravnih lica na takmičarskim fotografijama.
  • Registrovanje više korisničkih naloga.
  • Ne preporučujemo davanje ličnih podataka (adresa, telefon, e-mail itd.) drugim korisnicima, a objavljivanje tuđih podataka nije dozvoljeno.

Napomene

U toku nagradne igre primenjuje se postmoderacija sadržaja.

Korisnici koji krše pravila biće privremeno ili trajno uklonjeni iz nagradne igre, u zavisnosti od težine ili učestalosti neprimerenog ponašanja.

Organizator se NE obavezuje da pojedinačno obrazlaže razloge za uklanjanje objavljenog sadržaja i zadržava pravo da isljuči takmičare bez prethodnog objašnjenja.

Komentari fotografija takmičara ne predstavljaju stavove Polazak.com portala.

Članovi Polazak.com tima i njihovih porodica imaju pravo da se prijave sa svojom fotografijom i učestvuju u igri revijalno, ali nemaju pravo na pobedu i preuzimanje nagrade.

Pravila nagradne igre „Pošalji sliku i osvoji putovanje“ regulišu samo uslove učešća i tok nagradne igre. Sva ostala pitanja o uslovima korišćenja sajta Polazak.com i politici privatnosti sadrži Pravilnik sajta Polazak.com na sledećem linku.

 

Vaš Polazak Tim

 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.