Sana Trans i Polazak vas vode u Grac i Vićencu!

Dobre vesti na Polasku! Od sada su na našem sajtu dostupne i autobuske karte za Austriju i Italiju sa polascima iz Novog Sada! Sana Trans saobraća u međunarodnom saobraćaju  autobusima visoko turističke klase kojima putnici udobno putuju na relacijama Srbija-Austrija-Srbija i Srbija-Italija-Srbija. Vozila su klimatizovana, opremljena: tv, audio i video uređaji, wi-fi, toalet i kuhinja.. Tu su i profesionalni vozači zaduženi za bezbedno i udobno putovanje kao i vođe puta koje će vam ulepšati iskustvo.

Grac, ranije poznat i kao Gradac, je drugi po veličini grad u Austriji, smešten u jugoistočnom delu države. Grac je poznat po starom gradskom jezgru, jednim od najočuvanijih u srednjoj Evropi, zbog čega je 1999.godine stavljeno na listu kulturne baštine UNESKO-a, a 2010.mu je pridodat i dvorac Egenberg. Druga posebnost grada je naglašena ‘’obrazovno-univerzitetska’’ funkcija grada, po čemu je Grac poznat širom Evrope. Nikola Tesla je takođe studirao u Gracu.

 

Autobuske karte za Grac možete pronaći ovde.

 

Grac kula sa satom

 

Jedna od znamenitosti Graca je Kuća umetnosti, sagrađena 2003.godine kako bi se obeležilo to što je Grac proglašen evropskom prestonicom kulture. Zgrada noću svetli poput svemirskog broda, a u njoj se pretežno izlažu dela savremene umetnosti iz sredine 20.veka.

U Gracu vredi posetiti i Egenberg dvorac u baroknom stilu sa 4 kule i impresivnim enterijerom. Zidovi sala u palati su oslikani sa više od 600 slika. Takođe treba posetiti i neke od muzeja u Gracu kao što su Gradski muzej, Farmaceutski muzej, Prirodnjački muzej sa eksponatima iz ledenog doba ili možda mali muzej posvećen holivudskom glumcu Arnoldu Švarcenegeru koji je rođen u Gracu!

 

Ovde možete pretražiti smeštaj u Gracu.

Egenberg dvorac u Gracu

 

 

Vićenca je četvrti najveći grad u pokrajini Veneto u severnoj Italiji. Nalazi se između Venecije i Verone. Vićenca ima veoma dobro očuvano staro gradsko jezgro sa nizom crkava i palata, koje je stoga pod zaštitom UNESKO-a.

 

Autobuske karte za Vićencu su dostupne na polasku!

 

Vićenca stari grad, trg

 

Grad je poznat i kao grad arhitekte Paladija koji je projektovao mnoga zdanja u Vićenci. Ovaj poznati arhitekta ostavio je niz vrednih građevina u gradu i okolini (Vila Rotonda, Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko). Pored toga očuvano staro gradsko jezgro sadrži i niz crkava, gradskih zdanja, palata.

 

Vićenca pozorište

 

La Rotonda na jugu Vićence, 15 minuta od centra grada je jedna od najprepoznatljivijih građevina u ovom gradu. Njena posebnost se ogleda u prelepom dizajnu i simetriji. Unutra se nalaze brojne odaje sa divnim freskama i radovima u gipsu.

Piazza dei Signori u centru grada je trg pun zanimljivih arhitektonskih zdanja i marketa. U centru se nalazi Bazilika Paladijana i njena kula sa zvonom.

Vićenca ima brojne mostove, a jedan od najlepših je Ponte San Michele blizu trga.

 

Booking.com vam nudi najveći izbor smeštaja u Vićenci.


Autobuske karte Sana Trans su dostupne online! Požurite i rezervišite svoje mesto još danas. Srećan put!

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.