Sedam preporuka gde pronaći privatni smeštaj za letovanje u Crnoj Gori

Kada planirate odmor u Crnoj Gori, osim pregleda autobuskih ili železničkih polazaka i kalendara događaja na primorju, jedan od najzahtevnijih zadataka je pronaći smeštaj.

Budva_autobuske_karte_cene crna_gora_letovanje_smestaj_autobuske_karte

Nekada je iznajmljivanje sobe ili apartmana u Crnoj Gori moglo da protekne prilično spontano. Kada izađete iz prevoza, na autobuskoj ili železničkoj stanici vas sačekaju raznovrsni ponuđači i pristojan smeštaj možete da pronađete na licu mesta. Međutim, danas se sve manje putnika odlučuje na ovakvu avanturu, s obzirom na to da postoji veliki broj internet sajtova preko kojih možete unapred odabrati i rezervisati smeštaj. Uz pomoć slika i opisa znate šta da očekujete i šanse da se razočarate su mnogo manje u odnosu na spontanu varijantu. Zbog toga smo za vas izdvojili nekoliko sajtova uz pomoć kojih možete da pronađete smeštaj u Crnoj Gori po vašoj meri.

1. Accommodation in Montenegro

Ovaj sajt nudi pretragu smeštaja u čitavoj Crnoj Gori. Kada tražite smeštaj na primorju, u polju „region“ odaberite „južni“. U detaljnom opisu možete pogledati fotografije smeštaja, lokaciju na mapi, udaljenost od plaže,  karakteristike i cene smeštaja. Rezervaciju vršite u direktnom kontaktu sa vlasnikom. 

2. Smeštaj me

Ovde ćete takođe pronaći pregledan prikaz smeštaja po kategorijama i odabirom neke od rivijera ili Boke Kotorske, biće vam izlistan smeštaj na primorju. Ono što izdvaja ovaj sajt u odnosu na sve ostale je što možete brzo da pošaljete upit svim vlasnicima i opišete ono što tražite. Probajte, možda  „padne“ i neka licitacija ;)

3. Montenegro Traveler

Na ovom sajtu ćete videti detaljan opis smeštaja, sa fotografijama, lokacijom na mapi, karakteristikama i cenom. Kada napravite uži izbor, kontaktirate direktno vlasnika. Jedino što nedostaje kod ove pretrage smeštaja su kategorije. Ne možete da birate parametre po kojima ćete suziti izbor smeštajnih jedinica, već najpre birate destinaciju, pa vam je potom prikazan čitava ponuda smeštaja za odabrano mesto.

4. Limba smeštaj

Ovde možete tražiti smeštaj i za druge destinacije. Prednost ovog pretraživača je što vam sam kalkuliše cenu za ukupan period boravka koji odaberete. Takođe, imate izbor da kontaktirate vlasnika direktno ili da rezervaciju i plaćanje obavite putem interneta.

5. Gde na more

Pretraga u ovoj bazi vam može poslužiti i ako planirate da putujete u neku drugu zemlju. Svaka smeštajna jedinica u svakom objektu je do detalja opisana, a rezervaciju vršite u kontaktu sa vlasnikom.

6. Booking.com

I naravno Booking. Ovaj pretraživač smeštaja ne treba puno ni opisivati, jer definitivno drži prvo mesto po broju korisnika. Osnovna njegova prednost je što uvek imate uvid u realno stanje kapaciteta, pa nećete gubiti vreme kontaktirajući vlasnike čije smeštajne jedinice su već rasprodate. Booking želi da izbegne da vas poveže sa pružaocem smeštaja direktno, pa se sve rezervacije i plaćanja mogu vršiti odmah na ovom sajtu.

7. Airbnb

Ovo je koncept oko koga se u poslednje vreme baš digla prašina. Za razliku od ostalih pretraživača smeštaja, gde se u ponudi mogu naći hoteli i sve ostale zvanične smeštajne jedinice, na ovom sajtu vlasnici na izdavanje mogu da ponude svoj dom. Tako po veoma pristupačnim cenama možete iznajmiti apartman, sobu ili samo krevet u zajedničkoj prostoriji. Neobično, ali vrlo popularno.

Ukoliko se još niste odlučili kojim prevozom ćete putovati do Crne Gore, kod nas uvek možete pronaći ažuriran red vožnje železnice Beograd-Bar i autobusa na relaciji Srbija-Crna Gora. Ako želite da izvršite kupovinu autobuske karte putem interneta, možete pogledati našu ponudu.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.