Autobusom, vozom ili automobilom na more – prednosti organizovanog prevoza do Crne Gore.

Počelo je vreme godišnjih odmora, kako ćete vi putovati? Ako se dvoumite da li da sednete za volan ili da rezervišete kartu – pogledajte najčešće razloge zbog kojih putnici biraju organizovan prevoz.

autobuske karte crna gora red voznje

autobuske karte cena prevoz crna gora
cena karte prevoz crna gora
Priznajemo, putovanje privatnim automobilom ima dosta prednosti. Vi birate saputnike, vi birate rutu, pauze pravite gde vi poželite, a „mobilni“ ste i na destinaciji. Međutim, svake godine veliki broj putnika se ipak opredeljuje za putovanje autobusom ili vozom. Evo najčešćih razloga zbog kojih oni prednost daju organizovanom prevozu:

1. Cena autobuske i vozne karte

Ukoliko izračunate utrošak goriva koje će vam biti potrebno za putovanje u oba pravca, doći ćete do proste matematike gde autobuska ili vozna karta svakako predstavljaju primamljiviji izbor. Ukoliko na sve to nemate obezbeđeno parking mesto na destinaciji – ne zaboravite na ovaj dodatni trošak.

2. Slobodne ruke tokom putovanja

Ako ste suvozač – automobil i nije neka opterećujuća opcija. Ali iz vozačeve perspektive, putovanje izgleda malo drugačije. Osim što zahteva određenu odgovornost, vožnja može biti i opterećenje. Umesto što ste obavezni da tokom puta ruke držite na volanu, u autobusu ili vozu biste mogli da radite šta želite: spavate, čitate, gledate film ili rešavate sudoku!

3. Mape, GPS i „pitaj prolaznika“

Uz svu tehnologiju koja je danas dostupna, male su šanse da ne nađete mesto u koje ste se zaputili, čak i ako je u pitanju maleno primorsko selo. Međutim, prednost organizovanog prevoza je što neko o svemu ovom već misli umesto vas. Takođe, sa sve češćim sezonskim polascima, skoro sva mesta u Crnoj Gori su dostupna autobusom. Putovanje vozom je, što se ove stavke tiče, ipak ograničeno. Vozom do Sutomora i Bara je zgodno, ali vam je do ostalih destinacija na crnogorskom primorju neophodno presedanje na autobus ili lokalni taksi.

4. Manji stres

Leto je, temperature su visoke i kvarovi na putu se događaju. Mnogi vozači smatraju odmorom samu pomisao na to da, ukoliko dođe do kvara ili bušenja gume, šlep služba i popravak, prilikom putovanja autobusom, nisu njihov problem. Staviće svoj suncobran pod mišku i preći u drugo vozilo ili odspavati dok kvar ne bude otklonjen.
 
 Pogledajte i naš izbor najlepših destinacija za letovanje u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Karte su na klik od vas. Srećan put!   
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.