Autobusom do Bratislave ove zime: Grad tradicije i zanatskog piva

Da li si već posetio Bratislavu? Iako nam nije daleko, Slovačka je još uvek prilično neotkrivena destinacija. Bratislava je među turistima često prepoznata kao 'mlađa sestra' Praga, u koju se najčešće samo svraća na putu za Češku prestonicu. Međutim, ovaj grad tokom zime i te kako ima šta da ponudi, a koje atrakcije mi preporučujemo pogledaj u nastavku.

Autobusom za Bratislavu tri puta nedeljno iz Beograda

Ukoliko rešiš da ove zime posetiš Bratislavu, sve informacije o redovnim autobuskim polascima možeš pronaći u našem redu vožnje. Prevoznik Lasta ima tri polaska nedeljno za prestonicu Slovačke: sredom, petkom i nedeljom, a svoju elektronsku autobusku kartu lako možeš obezbediti online:

Beograd – Bratislava

 

 

Autobus polazi redovno iz Beograda, Novog Sada i Subotice, i nakon Bratislave nastavlja putovanje sve do Praga. Prema aktuelnom redu vožnje, autobus iz Beograda kreće sredom u 17:00, petkom u 14:00h i nedeljom u 8:00h, a kod nas možeš pronaći i sve proverene praznične polaske. Putovanje od početne stanice (BAS Beograd) do Bratislave traje oko 9 sati, a u našem planeru putovanja možeš videti sve detalje itinerera i kupiti svoju kartu putem interneta.

Obilazak grada

Šetnja starim delom grada je nešto što ne smeš propustiti! Uzane ulice pešačke zone se sastaju na Glanom Trgu ( Hlavné Námestie), na kom se nalaze čuvena Rolandova fontana i stara Gradska kuća. Za fenomenalan pogled na grad popni se do Dvorca Bratislave ili se počasti u popularnom restoranu NLO (UFO). Ovaj restoran je najpoznatije moderno obeležje Bratislave i nalazi se na vrhu pilona Novog Mosta (Nový most), a ime je dobio jer izgledom podseća na vanzemaljsku letelicu. Ako ipak više voliš da istražiš grad uz pomoć stručnog lokalca, besplatne pešačke ture BeFreeTours su odlična opcija!

Slovačke pivare

Bratislava je već vekovima prepoznata kao mesto vinara, vinogradara i proizvođača piva. Ako poželiš da probaš lokalno pivo, primetićeš da Slovaci poslednjih godina prate primer Nemaca i Čeha, pa se u Bratislavi sada može pronaći niz pub-ova i restorana, koji proizvode zanatsko pivo za potrebe svojih gostiju. Najpoznatija mesta namenjena ljubiteljima piva su Slovački pub i Beer Palace, oba u starom delu grada.

Turistički info centar u Bratislavi ćeš pronaći u blizini gradske kuće (Primaciálny palác), na adresi Klobučnícka 2. Tamo možeš pokupiti besplatne mape grada, raspitati se o turama kojima se možeš priključiti i saznati sve o događajima u gradu. Ako se i tebi Bratislava ove zime čini kao sjajna destinacija, preostaje samo da proveriš Polazak red vožnje i da poručiš svoju kartu online. Odštampaj kartu koju dobiješ putem mejla i - lepo se provedi!

 

 
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.